Route beoordeling Route verslagen Foto verslag GPS-track download Verslag indienen

Marathon Mountainbikeroute Frans Claes

Startplaats 1:
Sporthal Philipssite
Philipssite 6, Leuven

Startplaats 2:
Sporthal Heverlee
Hertogstraat 198, Heverlee

Startplaats 3:
P3 provinciedomein Kessel-lo
Holsbeeksesteenweg 55, Kessel-Lo

route-pijl Zwarte lus: 136 km, 1850 hm

Aansluiting met Heverlee en Lubbeek


Route op kaart

→ Meer details


Hoogteprofiel

Route Video


Aangeboden door: JimMTB Studios
Ontdek hier nog meer route video's.
GPS track download


Hulp nodig?
➤ Hoe GPX-bestand importeren en gebruiken?
➤ Leest je GPS/Smartphone maar 1 track uit? Klik hier voor de oplossing.
➤ Heb je problemen ondervonden op deze route? Dat kan je hier melden en dan doen we het mogelijke om dit op te lossen.

Disclaimer: MTBRouteDatabase.be is geen eigenaar van deze route en is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de GPS-tracks, noch voor de bepijling en de conditie van de routes ter plaatse.

Beoordeling

Fun: mtbrd image
Bepijling: mtbrd image
Conditie: mtbrd image
Techniek: mtbrd image
Landschap: mtbrd image
Globaal: mtbrd image

Links

Route verslagen

Eric, Marathonroute-Frans-Claes - zwart gereden 2022-06-26 met een Cannondale Trail 3 SL bij eerst regen en dan prima weer.

Fun: mtbrd image
Bepijling: mtbrd image
Conditie: mtbrd image
Techniek: mtbrd image
Landschap: mtbrd image
Globaal: mtbrd image

Verslag/Opmerking:

Een toproute, een aanrader als je graag meer dan 100 km wil doen met de MTB, ik heb de FCM op een rustig tempo en solo gedaan, nooit in het rood gegaan, vooral genieten van de route en omgeving. Een 3-tal hellingen waren te steil voor mij maar gezien mijn leeftijd geen probleem vind ik.
Ik kan wel aanraden om voldoende te trainen voor je deze route gaat rijden, voldoende eten en drinken onderweg niet vergeten, je bent even onderweg, ik heb een middagpauze genomen op een terrasje in Bierbeek. De regen die voor mijn vertrek viel maakte sommige stukken een beetje vettig en modderig, op zich vind ik dit niet erg maar op een tocht van 138 km maakt het dat iets lastiger. Ik ben vertrokken aan de spoorweg/autostrade (Fonteinstraat) om zo via Bertem naar Tervuren, Overijse, St Joris Weert, Bierbeek, Holsbeek, Kessel-lo en Leuven de route te doen, het klimmen was zo verdeeld en was de week ervoor komen verkennen (2 dagen). Conclusie, als MTB je passie is en je doet graag hoogtemeters (1800) waar je niet TE ver moet voor rijden zou ik deze route aanbevelen, vergeet zeker niet te genieten van de route en de vergezichten. Ik ga deze zeker nog eens terug rijden.
Een deel van het Meerdaalwoud routes is een deel van de FCM route, ideaal trainings-parcour naar mijn bescheiden mening. Bedankt Frans Claes voor deze mooie route.


Jimmy, Marathonroute-Frans-Claes - Zwart gereden 2022-03-24 bij Droog, zonnig en koud

Fun: mtbrd image
Bepijling: mtbrd image
Conditie: mtbrd image
Techniek: mtbrd image
Landschap: mtbrd image
Globaal: mtbrd image

Verslag/Opmerking:

Om de Frans Claes MTB Marathonroute in één woord te omschrijven? 'Prestige!’ Zeker, je zit niet elke dag een 134-tal kilometers in het zadel om ruim 1700 hoogtemeters te overwinnen. Enige voorbereiding qua training en vooral een beetje een plan van hoe je je dag gaat indelen zijn toch wel een must. Betreft de look & feel van de route, de omgeving is top-notch. Frans Claes heeft de hele route echt leuk aan elkaar gekoppeld. Je hebt mooie uitzichten, matige en stevige klimmetjes, matige en stevige afdalingen tot zelfs af en toe best technisch wat maakt dat een gravelbike niet meteen de beste keuze is om op deze route te gebruiken (in principe geraak je wel rond, maar soms gaat het erg oncomfortabel zijn), je hebt doorgangen via smalle paadjes die je al toeristrijder nooit zou vinden, etc. Dus! Het is een topcombinatie qua samenstelling. Het enige waarin ik op men honger bleef zitten, waren de eerder afwezige single-tracks. De route laat her en der enkele leuke en technische bossen links liggen wat soms toch een beetje voor een gemis zorgde bij mij. Mogelijk is dit gedaan om een evenwicht te vinden voor alle types bikers, mogelijk is er een andere reden, maar in ieder geval zijn er zeker nog andere leuke plekken naast de Frans Claes te ontdekken daar tussen Brussel en Leuven. Qua hoogtemeters lag voor ons het zwaartepunt vooral op het laatste, lees. rond Leuven eigenlijk. Wij waren vertrokken aan Sportoase Leuven (tegen de klok in) en na 100 kilometers hielden we het nooit voor mogelijk dat we nog aan 1700 hoogtemeters zouden komen. Blijkt dus dat de route aan Leuven de hoogtemeters echt maximaliseert door meermaals eenzelfde heuvel (op weliswaar andere paden) op en af te rijden. Uiteindelijk is de Frans Claes dus echt een aanrader, de 'Frans' heeft dat prachtig samengesteld en wij hebben er erg van genoten! Hopelijk heeft deze review jouw interesse gewekt en dan verwijs ik je erg graag door naar de videoreview via volgende link. Ik beloof het plechtig, de video stelt niet teleur, eeeeecht niet... :-D! Zowel diegene die voor de humor, voor de route of voor het spektakel kijkt. Ik bevestig: Op 134 kilometers sprokkel je veel highlights, mannenpraat en avontuur bij elkaar! Veel kijkplezier!!

https://www.youtube.com/watch?v=0AFxf68eEFw

Foto's

Meer foto's op

Probleem melden?

Foute startplaats, bewegwijzering, afstanden, aansluitingen?
Route gewijzigd, onberijdbaar, versperd?
GPS-track niet correct?

→ Meld het hier!