Route beoordeling Route verslagen Foto verslag GPS-track download Verslag indienen

GPS Mountainbikeroute HOEGAARDEN

Startplaats:
Sporthal ‘De Struysvogel’
Tiensestraat 41, Hoegaarden

Geen bepijling!
Enkel met GPS-track te rijden.

GPS-route: 40 km, 415 hm rijrichting: tegen-wijzerzin


Map → Meer detailsHoogteprofiel

GPS track download

Alle tracks van deze route zitten samen in onderstaand GPX-bestand. Leest je GPS/Smartphone maar 1 track uit? Klik hier voor de oplossing.

Disclaimer: MTBRouteDatabase.be is geen eigenaar van deze route en is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de GPS-tracks, noch voor de bepijling en de conditie van de routes ter plaatse.
Heb je problemen ondervonden op deze route? Dat kan je hier melden en dan doen we het mogelijke om dit op te lossen.

Beoordeling

Fun: mtbrd image
Bepijling: mtbrd image
Conditie: mtbrd image
Techniek: mtbrd image
Landschap: mtbrd image
Globaal: mtbrd image

Links

Route verslagen

christine, Hoegaarden - rood gereden 2020-07-23 met een haibike bij droog

Fun: mtbrd image
Bepijling: mtbrd image
Conditie: mtbrd image
Techniek: mtbrd image
Landschap: mtbrd image
Globaal: mtbrd image

Verslag/Opmerking:

Veel asfalt, weinig onverhard en als het dan onverhard was weinig te beleven.
Vond het een alleszins geen mountainbike route om opnieuw te doen.


Bikerke1967 (aka Justin), Hoegaarden - GPX-route gereden 21-07-2020 met een Scott Spark 910 2017 bij Zonnig, droog, 23°

Fun: mtbrd image
Bepijling: mtbrd image
Conditie: mtbrd image
Techniek: mtbrd image
Landschap: mtbrd image
Globaal: mtbrd image

Verslag/Opmerking:

“Onbekend is onbemind” zegt men. Daarom vandaag de GPX-route van Hoegaarden gereden omdat er nog geen reacties noch foto’s waren. Het is dan wel geen BLOSO-route, maar het was een verrassing in de positieve zin. Een route waar sommige BLOSO-routes wel een puntje aan kunnen zuigen.?Vertrokken aan Sporthal “De Struysvogel”. Aanvankelijk had ik de indruk dat het vooral een verhard parcours zou zijn over verkavelingswegen. De eerste kilometers is dat ook wel zo, maar vanaf (ongeveer) Oorbeek is het een heel mooie afwisseling van grindbanen, singletracks en kasseistroken (haat ik ! ;-) ).?De rijrichting van de GPX-route is ideaal : je krijgt pittige klimmetjes gepresenteerd, en deze zijn bijna allemaal op onverharde stukken. De maker van deze GPX heeft de stukjes mooi uitgekozen.?De omgeving is ook wel heel mooi en het parcours komt zelden in de buurt van drukke wegen tenzij je deze moet oversteken. Vanaf dat je ongeveer aan de taalgrens zit, zijn de offroad stukken nog veel mooier. Zeker geen technische stukken maar “conditiebouwerkes”.?Ik weet niet hoe oud de route is (lees hoe lang ze al op mtbroutes staat), maar de GPX is nog altijd heel correct. Enkel in de buurt van L’Ecluse klopte de GPX niet helemaal, maar je ziet dat de GPX eigenlijk over een vroeger bestaand (nu dichtgegroed) pad loopt. Geen erg want daardoor ontdek je soms wel andere mooie stukken.?Een route die ik zeker nog eens ga rijden. Deze route is een heel leuke basis om op verder te bouwen : via de app GuruMaps Pro zie je immers dat er nog veel leuke baantjes aan gekoppeld kunnen worden.?Voor de liefhebbers van de route van Tienen, deze routes kunnen perfect aan elkaar gekoppeld worden.?De commentaar “slecht bewegwijzering” is zeker niet van toepassing gezien het om een GPX-route gaat.?Met wat extra stukjes erbij aan net geen 45 km gekomen met 399 hoogtemeters.

Foto's
Meer foto's op

Probleem melden?

Foute startplaats, bewegwijzering, afstanden, aansluitingen?
Route gewijzigd, onberijdbaar, versperd?
GPS-track niet correct?

→ Meld het hier!