Voorstelling: JimMTB Studios

Beste biker, prof, amateur, enthousiasteling of gewoon... beste lezer!

Wie kent het? Stel… je hoort een collega-biker vertellen over een ‘goeie’ afgepijlde route, je nieuwsgierigheid is geprikkeld, je gaat op onderzoek uit, leest wat reviews op bijvoorbeeld MTBRouteDatabase.be (topwebsite trouwens, super volledig, dat moet me even van het hart!), je kijkt misschien een video’tje op Youtube, laadt je fiets op, gaat er rijden en blijkt dat je verwachtingen toch niet helemaal stroken met hoe de route echt is. Wel, mij overkwam het wel eens en ik vroeg me af of daar niks op te vinden was.Dus… ruim een jaartje geleden begon ik eens na te denken waarom ik na het kijken van een Youtube-video van een route, toch nog bleef zitten met een soort ‘hongergevoel’ van: “Ok, leuke compilatie, mooie stukjes, toffe jump, maar euhm… waar start ik best, wanneer kom ik wat tegen, kan ik ergens een stuk missen, liggen er wortels of los zand zodat ik kan inschatten wat bandendruk ik best steek,…” Dus informatief bleef ik steeds wat op mijn honger zitten en daardoor voelde het alsof ik mezelf niet voldoende kon ‘voorbereiden’. Ok, misschien gaat dit voor sommigen wat ver en hoor ik sommigen denken. “Ow, neem jij het niet een beetje te serieus om even een afgepijlde route te gaan rijden?” Voor mezelf niet nee en het zou me verwonderen als ik echt de enige ben die vanaf de eerste afgepijlde meter zorgeloos de limieten wil gaan opzoeken. Kortom, ik zocht dus eigenlijk ‘wat meer’ in routevideo’s. Laten we die mindset van mij maar even wijten aan een competitieve andere hobby van mij, waar het rijden op tienden van seconden aankomt en voorbereiding écht key is. Zijn we niet allemaal een product van wat we graag doen?? Meer daarover op jimmyadriaenssens.be.Dus… een lang verhaal kort, op een dag besloot ik dat gemis aan informatie te combineren met een passie voor video’s maken. Sinds een jaartje zoek ik de leukste afgepijlde MTB-routes uit, rij ik ze gewapend met een camera en review ik ze aan één stuk door. Het is mijn bedoeling een zo volledig mogelijk beeld te schetsen van elke afgepijlde route in de BeNeLux (jep, projectje van jaren denk ik dan) en zo alle info mee te geven die jou kan helpen een toffe route te kiezen voor jouw volgende rit!
Sinds kort hebben MTBRouteDatabase.be en ik de handen in elkaar geslagen. MTBRouteDatabase.be verzorgt al jaren de gpx-tracks en de geschreven details van de afgepijlde routes in en rond ons Belgenlandje, ik lever als ‘JimMTB Studios’ vanaf heden de visuele reviews aan in de vorm van Youtube-video's. Ik gebruik MTBRouteDatabase.be al jaren zelf om men tochten te plannen en mits de wederzijdse appreciatie van ieders werk volgde het één plots op het ander. Op deze manier hopen we jullie, lezers en kijkers, een nog betere totaalervaring te geven als jullie op zoek gaan naar inspiratie voor die volgende ultieme MTB-tocht!

Ga zeker eens kijken op mijn Youtube-kanaal en abonneer jezelf metéén om op de hoogte te blijven van al die geweldige MTB-routes in en rond ons Belgenlandje!Mijn meest recente videoreview is die van de Frans Claes MTB Marathonroute. Het is een eerder atypische video ten opzichte van alle reviews die ik tot nu toe deed, maar gezien de lengte van de route was dat wel nodig.
Tip: ook al zijn marathonroutes niet je ding. Zet de video toch maar even op, want dit keer biedt de video zoveel meer. En dan refereer ik graag naar het verhaal achter onze tocht, hoe we zowel een topfitte triatleet in ons gezelschap hadden als een Megavalanche-finisher, maar tevens geef ik een breakdown van mijn voorbereidingen voor het avontuur op korte en lange termijn als natuurlijk de highlights van de route, de fails, het sociale en tips om van je dag een waar succes te maken!

Veel kijkplezier!!jimmyadriaenssens.be
Youtube-kanaal JimMTB Studios