Route beoordeling Route verslagen Foto verslag GPS-track download Verslag indienen

Mountainbikeroute ZEVEN NETEN ROUTE

Startplaats 1 :
Sporthal Boesdijkhof
Boesdijkhofstraat 22A, Retie

Startplaats 2 :
Sportcentrum Vossekot
Geeneind z/n, Retie

Groene lus: 24 km, 100 hm
Rode lus: 20 km, 50 hm

Aansluitingen op Herentals en Dessel


Map → Meer detailsHoogteprofiel

GPS track download

Alle tracks van deze route zitten samen in onderstaand GPX-bestand. Leest je GPS/Smartphone maar 1 track uit? Klik hier voor de oplossing.

Disclaimer: MTBRouteDatabase.be is geen eigenaar van deze route en is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de GPS-tracks, noch voor de bepijling en de conditie van de routes ter plaatse.
Heb je problemen ondervonden op deze route? Dat kan je hier melden en dan doen we het mogelijke om dit op te lossen.

Beoordeling

Groen

Fun: mtbrd image
Bepijling: mtbrd image
Conditie: mtbrd image
Techniek: mtbrd image
Landschap: mtbrd image
Globaal: mtbrd image

Links

Route verslagen

Gwen, Retie - groen gereden 2021-04-18

Fun: mtbrd image
Bepijling: mtbrd image
Conditie: mtbrd image
Techniek: mtbrd image
Landschap: mtbrd image
Globaal: mtbrd image

Verslag/Opmerking:

Zoals André zegt, geen aanrader. Te veel asfalt en grintwegen. Vertrokken aan het Vossekot en na 18 km een plezant stukje tegengekomen. Maar daarmee was de kous af. De route is ook niet te rijden zonder gps: bordjes spreken elkaar tegen (eerst staat er links afslaan, er is geen weg om af te slaan, en 20 verder staat een pijl rechtdoor) of ontbreken!
Jammer, we hadden er meer van verwacht. We waren een week eerder gaan wandelen in Retie en de groene route volgde onze wandelroute voor een stuk. Vandaar dat we enthousiast aan onze fietsroute begonnen, maar helaas...
Rode is wel iets leuker.
Volgende keer beter.


André Retie - gereden 2014-09-05

Vertrekken aan sporthal Boesdijkhof heeft het voordeel dat dit zowel voor de groene als voor de rode lus vertrek- en eindpunt is. Bijkomend voordeel is dat het vlak bij het centrum van Retie ligt en daar rijzen de broodjeszaken als paddenstoelen uit de grond. Dus als je ‘s middags versterking nodig hebt, geenprobleem.

Over het traject waren we dan weer veel minder enthousiast. Na 15 km op de groene lus maakten we al de bedenkingen dat er ten eerste weinig uitdaging in zat en dat we steeds op verharde weg, brede boswegen, beton of weidegras hadden gereden. En dan plots , als je het echt niet meer verwacht na km 16 plots een korte singletrack, zo verrassend dat we de eerste helling niet opraakten. Een verwittigd man enz... dus de tweede poging verliep vlekkeloos. Nadien weer veel verharde wegen. Technisch stelt het niet zoveel voor en het vergt ook niet veel van je conditie.

Dat de rode lus al heel wat beter meeviel had vooral te maken dat het op veel stroken samenviel met Dessel blauw!

Conclusie: te veel en vooral te lange stukken verharde weg. Te weinig uitdaging door te weinig technische stukken. Geen aanrader! Waarom zou je Retie rijden als je Lille-Beerse, Kasterlee-Herentals en vooral Dessel in de buurt hebt?
GWP Bikers

Foto's

Meer foto's op

Probleem melden?

Foute startplaats, bewegwijzering, afstanden, aansluitingen?
Route gewijzigd, onberijdbaar, versperd?
GPS-track niet correct?

→ Meld het hier!