MTBRD Logo

Mountainbike route ‘Landschapskubussen Herne’ officieel geopend

16-06-2024 - In Herne zijn nu drie mountainbikelussen beschikbaar, goed voor meer dan 70 km in totaal. Deze routes lopen langs de landschapskubussen in de gemeente. Er wordt ook nog een technisch parcours aangelegd.


Afb.: Ⓒ mtbroutedatabase.be

Liefhebbers van mountainbiken kunnen nu terecht op drie nieuwe lussen in Herne. De route kwam tot stand in samenwerking met Sport Vlaanderen, die zorgde voor ondersteuning en begeleiding bij de ontwikkeling, financiering, en levering van materialen. De gemeente verzorgde het uittekenen van de route, het plaatsen van de signalisatie, en de promotie en het onderhoud van de lussen. “Dit is een moment waar velen naar hebben uitgekeken. We zijn trots dat we één van onze verkiezingsbeloftes nu officieel hebben kunnen openen en dat de route erkend is door Sport Vlaanderen”, aldus schepen van sport Kris Degroote (CD&V). Deze route is de 43ste officiële mountainbikeroute in Vlaams-Brabant.

Drie lussen

De route van meer dan 70 km bestaat uit drie lussen: een groene, rode en blauwe. De groene lus is 18 km, waarvan 37,5 procent offroad. De blauwe lus is 25 km, waarvan 43 procent offroad, en de rode lus is de langste met 30 km, waarvan de helft offroad. Alle drie passeren ze langs minstens één landschapskubus in Herne en sluiten aan op de netwerken van Bever, Galmaarden, en Gooik.

Langs de Steenweg op Asse bij domein Ter Rijst komt er nog een technisch parcours met onder andere een drop, schuine kant en een trap”, vertelt Allain Heymans, fervent mountainbiker. Hij werd overigens gedoopt tot peter van de route.

Ontdek hier de routes in Herne.

Bron: hln