MTBRD Logo

Blauwe lus voor mountainbikers wordt uitgebreid: “Meer bos, zonder de natuur te schaden

02-06-2024 - In 2022 werd de nieuwe mountain- en gravelbikeroute ‘Blauwe lus Poperinge’ geïntroduceerd, een parcours van 35 km waarvan 40 procent onverhard is. Nu is de route aangepast en uitgebreid met 2,7 km. “Je fietst nu niet meer over de drukke Abeelseweg, maar door het Helleketelbos”, vertelt schepen van Sport Klaas Verbeke (cd&v).


Afb.: Ⓒ mtbroutedatabase.be

Poperinge blijft zich inzetten voor trage onverharde fietspaden in de open natuur, in lijn met de doelstellingen van Sport Vlaanderen. De blauwe lus en de uitbreiding zijn gerealiseerd dankzij de inspanningen van lokale mountainbikers en clubs, in nauw overleg met boswachter Erwin Verfaillie van Agentschap Natuur en Bos, de Sportdienst Poperinge, Sport Vlaanderen en de Mountainbikers Foundation MBF.

Natuur

We hopen dat dit project een voorbeeld kan zijn voor toekomstige initiatieven in de regio. Door samen te werken met alle betrokkenen, kunnen we meer bossen toegankelijk maken voor avontuurlijke fietsers, zonder de natuur te schaden of het plezier van andere recreanten te verminderen”, aldus de schepen.

Ontdek hier de uitgebreide lus in Poperinge.

Bron: hln