MTBRD Logo

Nieuwe mountainbikeroute voert sportieve bikers door de parel van Brabant

30-05-2024 - Op 15 augustus 2023 werd tijdens ‘De Lus’ voor het eerst een volwaardige mountainbikeroute tijdelijk bewegwijzerd in de gemeente Grimbergen. Deze uitdagende route biedt een sportieve ervaring voor elke mountainbikeliefhebber en is vanaf deze week permanent beschikbaar.

Afb.: Ⓒ mtbroutedatabase.be

Fervente fietsers hebben de afgelopen weken wellicht al de groene en rode wegwijzers opgemerkt in en rond de kouters van Grimbergen. De mountainbikeroute bestaat uit een combinatie van twee lussen die mede dankzij Sport Vlaanderen tot stand zijn gekomen. "Dankzij de samenwerking van verschillende diensten zijn deze twee routes nu permanent bewegwijzerd," aldus schepen van Sport Jelle De Wilde (CD&V). "De groene lus start bij het sportterrein in Humbeek en voert langs ruwe veldwegen rondom Humbeek, Beigem en Grimbergen. De rode lus begint in Vilvoorde, bij de splitsing van de Albert-I-Laan en de Lusterstraat, en leidt je over 49% onverharde wegen door Grimbergen, Stormbeek-Bever en weer terug naar Vilvoorde."
"De routes kruisen elkaar bij Diegemput, dicht bij het Lintbos, waardoor je kunt kiezen om je route uit te breiden of dezelfde lus te blijven volgen," voegt schepen Jelle De Wilde toe. "Beide lussen zijn ongeveer 17 km lang en toegankelijk voor alle sportievelingen, wat samen 34 km veldwegplezier oplevert."

Dit initiatief van de sportdienst van het Lokaal Bestuur Grimbergen, in samenwerking met Sport Vlaanderen en de Humbeekse Sasbikers, draagt bij aan de verdere uitbreiding en diversiteit van het mountainbikenetwerk in Vlaams-Brabant.

Bekijk hier de route informatie.

Bron: hln / grimbergen.be