Vernieuwde mountainbikeroute 'De Twee Valleien' Overijse binnenkort klaar

09-05-2024 - Op woensdag 29 mei wordt de vernieuwde mountainbikeroute 'De twee valleien' ingehuldigd door de gemeenten Huldenberg en Overijse op het Kerkplein in Terlanen. Het bewegwijzerde parcours op het grondgebied van Overijse en Huldenberg heeft drie nieuwe mountainbikelussen gekregen.


Afb.: Ⓒ ESRI/ArcGIS

Sinds de jaren negentig is het mountainbikeparcours in Overijse en Huldenberg een bekende route. Het was destijds een van de eerste permanente mountainbikeroutes in Vlaanderen. Na jaren van dienst was er behoefte aan vernieuwing van de verouderde route 'De twee valleien'. De gemeenten Overijse en Huldenberg, het Agentschap Natuur en Bos, Sport Vlaanderen en lokale wielerclubs werkten samen om het nieuwe parcours uit te tekenen.

Drie nieuwe mountainbikelussen

route-pijl Rode lus: vertrek vanuit Overijse (Begijnhof) - 23 km, waarvan 13 km onverhard

route-pijl Groene lus: vertrek vanuit Terlanen (Kerkplein) - 12 km, waarvan 8 km onverhard

route-pijl Blauwe lus: vertrek vanuit Sint-Agatha-Rode (Kerk) - 22 km, waarvan 13 km onverhard

Voor ervaren mountainbikers kunnen de nieuwe rode, blauwe en groene lussen ook gecombineerd worden tot een totale route van 57 kilometer. De vernieuwde route is in totaal maar liefst 24 kilometer langer dan de oude route en bevat meer dan 34 kilometer aan onverharde paden.

Kenmerkend voor een route in de Druivenstreek is dat er in totaal meer dan 700 hoogtemeters zijn, met uitdagende hellingen en technische singletracks, waardoor het een ware speeltuin wordt voor mountainbikers uit de wijde omgeving.

Je kan de routes komen testen en de inhuldiging bijwonen!

Op woensdag 29 mei, vanaf 16.00 uur, wordt de route officieel ingehuldigd op het Kerkplein aan de Bollestraat in Terlanen. Iedereen is van harte welkom vanaf 16.00 uur om een drankje te drinken en daarna de vernieuwde route uit te proberen. Vergeet niet je mountainbike mee te nemen! Om 16.00 uur precies wordt ook het nieuwe startbord onthuld, met een woordje van de burgemeesters van Huldenberg en Overijse.

Bekijk hier alvast de nieuwe route informatie.

Bron: regiosport.be