MTBRD Logo

Gent verwelkomt spannend bikepark op The Loop

23-03-2024 - Deze zomer wordt Gent een hotspot voor fietsliefhebbers met de introductie van een gloednieuw bikepark op The Loop. Dit dynamische fietspark zal uitdagende parcours bieden voor BMX, mountainbiken en veldrijden, speciaal ontworpen voor jongeren tussen 7 en 16 jaar oud. Het fietspark zal gebouwd worden op The Loop, naast de bestaande padelclub samen met twee kleine woningen voor kwetsbare jongeren.


Afb.: Ⓒ Stad Gent

"Er is een groeiende behoefte aan veilige en stimulerende fietsmogelijkheden voor jongeren in Gent," legt Stefanie Neerinck van Labland uit, dat het project op The Loop co├Ârdineert. "Ons doel is om jongeren niet alleen te laten genieten van het fietsen, maar ook om hen te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden en hen een gezonde uitlaatklep te bieden. Het parcours is ontworpen met uitdagende offroad secties, met hoogteverschillen die ideaal zijn voor mountainbiken of veldrijden."
Jongeren worden aangemoedigd om hun eigen fietsen mee te nemen, maar de stad is ook op zoek naar partners om ter plaatse fietsen te verhuren, inclusief BMX'en of mountainbikes, samen met helmen.

Het fietspark zal deze zomer worden aangelegd en tegen het einde van het seizoen worden geopend. "Scholen zullen vanaf het volgende schooljaar de mogelijkheid hebben om hier fietslessen te organiseren."

Met een tijdelijke vergunning van drie jaar staat de toekomst van het fietspark nog open. "Het succes van het park zal een rol spelen in wat er daarna gebeurt."

Bron: vrtnws / stad.gent