MTBRD Logo

Verbetering van toegankelijkheid De Mosten door aanpassing van paden.

08-03-2024 - In het recreatiedomein De Mosten (Hoogstraten) staat verandering op komst, met een focus op het verbeteren van de toegankelijkheid voor wandelaars, mountainbikers en ruiters. Onder leiding van schepen van Toerisme Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft), worden er ingrijpende werken uitgevoerd om ervoor te zorgen dat elke recreant veilig en comfortabel kan genieten van hun verblijf in het domein.


Afb.: Ⓒ freepik - Themabeeld

Een van de belangrijkste vernieuwingen is de aanleg van een gloednieuw mountainbikeparcours, dat net geen 5 kilometer lang is. Na verschillende vragen van mountainbikers die het domein bezochten, wordt de afronding van dit project met spanning verwacht. Als alles volgens plan verloopt, zal het nieuwe parcours op zondag 24 maart worden ingehuldigd.
Naast het mountainbikeparcours worden er nog andere verbeteringen doorgevoerd. Zo wordt het bekende 'eekhoorntjespad' verlegd en dichter bij de grote vijver geplaatst, waardoor het voor kinderen nog aantrekkelijker wordt om te verkennen. Daarnaast worden er ruiterpaden aangelegd voor watergewenning en komt er een speciale huifkarrenroute voor een unieke ervaring in het domein.

Om de nieuwe toegankelijkheidsregeling duidelijk te communiceren, zullen grote borden worden geplaatst in het recreatiedomein, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen zien welke regels er gelden. Belangrijk om te vermelden is dat gemotoriseerde voertuigen niet langer worden toegestaan in het bosrecreatiegebied, waardoor de rust en natuurbeleving voor alle bezoekers gewaarborgd blijft.

Technisch uitdagend mountainbikeparcours

Het recent aangelegde mountainbikeparcours in De Mosten biedt een korte, maar technisch uitdagende ervaring voor fietsliefhebbers. Met zijn pittige kenmerken is het parcours perfect voor degenen die graag hun vaardigheden willen testen en van een uitdaging houden.
Speciaal ontworpen om de technische vaardigheden van fietsers op de proef te stellen, kan het gloednieuwe parcours aanvankelijk als zwaar worden ervaren. Maar voor degenen die op zoek zijn naar een kans om hun fietsvaardigheden te tonen of zelfs een kleine competitie met een vriend aan te gaan, is De Mosten de ideale locatie.

Bij het kiezen voor optie 2, kun je je helm stevig vastgespen, diep ademhalen en de hindernissen trotseren als een echte professional. Spring over de balken, neem de jumps en waag je aan de drops zoals Mathieu van der Poel dat zou doen. Door meerdere rondjes (misschien stiekem vooraf) te rijden, kun je langzaam maar zeker je vrienden een voor een verslaan. Deze sportieve uitdaging zorgt niet alleen voor een gezonde competitie, maar maakt de gezellige sfeer aan de bar achteraf des te leuker.

Bron: nieuwsblad & visithoogstraten.be