Nieuwe mountainbikeroutes geopend door lokaal bestuur Geraardsbergen

21-01-2024 - In Geraardsbergen zijn op zaterdag 20 januari officieel drie nieuwe mountainbikeroutes geopend. Stephan De Prez, de schepen van Sport, benadrukt dat het lokaal bestuur Geraardsbergen zich voortdurend inzet voor een inclusief sportlandschap en het belang van 'sporten voor iedereen'.


Afb.: Ⓒ freepik.be - Themabeeld

Op zaterdagochtend 20 januari opende Stephan De Prez, schepen van Sport voor Open Vld, drie nieuwe mountainbikeroutes. Volgens de schepen is mountainbiken een uitstekende vorm van lichaamsbeweging, die zowel kracht als uithoudingsvermogen vereist, wat bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Bovendien benadrukt hij dat het ook zorgt voor een diepere connectie met de natuur, milieubewustzijn stimuleert en respect voor natuurlijke omgevingen bevordert, wat mensen aanmoedigt om meer milieubewuste keuzes te maken.

De drie nieuwe mountainbikeroutes zijn als volgt:

* De Groene Route (kindvriendelijke route van 17 km): Deze route, bestaande voor 67% uit onverharde wegen, biedt uitdaging voor beginners en minder ervaren fietsers.

* De Blauwe Route ('Hasseltbos route' van 34,6 km): Deze route, met 54% onverharde wegen, bevindt zich voornamelijk in het noordelijke deel van Geraardsbergen.

* De Rode Route ('Muur route' van 47,7 km): Deze uitdagende route, met 50% onverharde wegen, doorkruist ook een deel van de stad en is met haar 450 hoogtemeters geschikt voor ervaren mountainbikers die op zoek zijn naar avontuur.

Alle routes hebben hun start- en eindpunt in provinciaal domein De Gavers, met ook een start- en aankomstmogelijkheid bij sportcentrum De Veldmuis.

Het lokale bestuur streeft ernaar sport en recreatie toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom werd voor de realisatie van de nieuwe mountainbikeroutes nauw samengewerkt met de Sportdienst, de stedelijke sportraad en een enthousiaste werkgroep met leden met terreinkennis. Ook provinciaal domein De Gavers, Sport Vlaanderen, ANB, de Technische dienst van het lokale bestuur en de gemeente Lierde hebben een cruciale bijdrage geleverd aan dit project.

Bron: nuus.be

Ontdek hier de nieuwe routes in Geraadsbergen.