MTBRD Logo

Sint-Niklaas voltooit allereerste mountainbikeparcours

22-12-2023 - De langverwachte mountainbikepiste in de bossen van de Pastoor Copstraat in Sint-Niklaas is gereed, maar de officiele opening wordt pas verwacht in maart. "Voor de laatste bochten hebben we droog weer nodig," verklaarde sportschepen Peter Buysrogge (N-VA).


Afb.: Ⓒ bfs

Het verlaten voetbalplein van het voormalige Red Star Haasdonk heeft het afgelopen jaar een complete gedaanteverandering ondergaan. Enorme graafmachines hebben niet alleen het grasveld in het bos omgeploegd, maar ook een aangrenzend gebied langs de Vossekotwegel. Het eindresultaat? Een mountainbikeparcours van zo'n 50.000 vierkante meter. Van stevige heuvels tot smalle bruggen en adembenemende sprongen: zowel ervaren als beginnende mountainbikers zullen hier hun uitdaging vinden.
"De mountainbikesite bestaat uit twee grote secties," verklaart schepen voor Sport Peter Buysrogge (N-VA). "Het skillspark bij de Pastoor Copstraat richt zich voornamelijk op ervaren sporters. Daar krijgen mountainbikers een parcours met hoogteverschillen tot 6 meter en tal van technische obstakels voorgeschoteld. Het andere deel langs de Vossekotwegel is bedoeld voor beginners, met lagere heuvels en eenvoudige hindernissen. Het is eerder een funpark waar iedereen, ongeacht ervaring, door het zand kan rijden. Het volledige parcours bestaat uit eenrichtingsroutes, behalve bij de moeilijkste hindernissen. Via een doorgang kan er tussen de twee secties gewisseld worden. Het nieuwe mountainbikepark is ook uitgerust met wadi's en heeft aanzienlijke groenbeplanting gekregen."


Afb.: Ⓒ bfs

De parcours zijn gereed, maar de officiele opening van de mountainbikesite staat gepland voor maart 2024. "We hebben droger en stabieler weer nodig in het voorjaar," vertelt schepen Buysrogge. "Op die manier kunnen we alle bochten op het parcours voltooien. Zodra dat is gedaan, zal de hele site intensief worden benut."


Afb.: Ⓒ bfs

Bron: hln