Gloednieuw mountainbikeparcours op spectaculaire locatie

11-11-2023 - In Kortrijk is een recentelijk geopend mountainbikeparcours te vinden op een bijzondere locatie: de middenberm van de R8, de ringweg tussen Kortrijk en Kuurne. Aangezien er toekomstige plannen zijn om de R8 uit te breiden over dit gebied, is het parcours voorlopig en zal het moeten wijken zodra de werkzaamheden beginnen.


Afb.: Ⓒ kortrijk.be

Op dit moment is het parcours slechts in één richting beschikbaar, vanaf de inrit aan de Heirweg tot aan de uitrit bij de Brugsesteenweg. Het strekt zich uit over een afstand van 1,6 km. Er wordt momenteel voortgang geboekt om de lus volledig te voltooien tegen het voorjaar van 2024, waardoor een parcours van 3 km ontstaat dat meerdere keren achter elkaar kan worden afgelegd.


Afb.: Ⓒ Google Maps

"Ik reed hier vroeger altijd voorbij en kreeg steeds de drang om op die strook te fietsen," deelt Bram Decavel mee, een enthousiaste fietser en initiatiefnemer. "Het is perfect, een ongebruikt stuk groen dat niet wordt beschermd als natuurgebied."

Veiligheid staat voorop.

De veiligheid van de gebruikers staat voorop. Het parcours is gemakkelijk en veilig bereikbaar, met verkeerslichten op alle hoeken van de berm die zorgen voor veilige oversteekplaatsen. Bovendien is er voldoende afstand tot de rijstroken van de R8. Deze route maakt deel uit van een uitgebreid netwerk van fietspaden in Kortrijk en Kuurne en kan naadloos aansluiten op de route door de Warande. Voor richting Kuurne kan een route worden uitgestippeld via de Brugsesteenweg, om vervolgens via het sportpark verbinding te maken met het toekomstige bikepark op de hippodroom.

Bron: Vrtnws / Stad Kortrijk