MTBRD Logo

Nieuw avontuurlijk bikepark officieel geopend op Asphaltcosite

05-11-2023 - Fietsliefhebbers, zowel mountainbikers als crossfietsers, kunnen nu genieten van een splinternieuw bikepark op de locatie van Asphaltcosite in Asse. Dit terrein beslaat 2.600 vierkante meter en biedt mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderde sporters. De gemeente heeft ongeveer 55.000 euro geïnvesteerd in de aanleg van dit park.


Afb.: Ⓒ Gemeenste Asse

"We kregen regelmatig verzoeken om een bikepark in onze gemeente te creeren," legt Geert Heyvaert, schepen van Sport, uit. "Veel fietsliefhebbers moesten uitwijken naar andere gemeenten om hun passie te kunnen uitoefenen. Daarom zijn we gestart met dit project achter de brandweerkazerne. We hebben de uitgegraven grond van de aanleg van de Finse piste, de trapveldjes en de padelterreinen gebruikt voor dit doel."
Het resultaat is een bikepark van 2.600 vierkante meter met kombochten, jumplijnen, drop-offs van verschillende hoogtes en een pumptrack met een quarter-pipe. Daarnaast is er een initiatiezone gecreeerd met een wip, evenwichtsbalk, slalomparcours en gemakkelijk begaanbare paden. Dankzij deze aanpak is het bikepark toegankelijk voor fietsers van alle leeftijden, zowel beginners als ervaren crossfietsers en mountainbikers. Scholen, sportverenigingen en jeugdorganisaties zijn ook welkom om hier te genieten van de faciliteiten.

De totale kosten voor de aanleg, uitgevoerd door Get Insane, bedroegen 69.575 euro. De gemeente ontving echter een subsidie van 14.610,75 euro van Sport Vlaanderen.

Het parcours bestaat uit vier verschillende lijnen, die je kunt kiezen op basis van je vaardigheidsniveau:

* De groene lijn, speciaal ontworpen voor beginners.
* De blauwe lijn, met wat meer uitdaging, waaronder een drop, helling en dubbele kombocht.
* De rode lijn, met uitdagende hindernissen voor ervaren rijders.
* De zwarte lijn, bedoeld voor zeer ervaren rijders op topniveau.
Veiligheid staat voorop, dus voordat je begint, zorg ervoor dat je voldoet aan de volgende veiligheidsvoorschriften:

* Controleer of je fiets in goede technische staat verkeert en de remmen naar behoren werken.
* Draag altijd een helm tijdens het fietsen.
* Overweeg extra beschermende kleding, zoals handschoenen, knie- en elleboogbescherming.
* Houd er rekening mee dat het bikepark alleen toegankelijk is voor fietsers ouder dan 5 jaar.

Locatie

Asphaltcosite 20, 1730 Asse