MTBRD Logo

Mountainbikeparcours in Kiewit wordt aanzienlijk vergroot

18-07-2023 - Sportschepen Habib El Ouakili (RoodGroen+) erkent het gebrek aan faciliteiten voor mountainbikers in Hasselt. Bovendien constateert hij dat het huidige mountainbikeparcours in Kiewit zijn aantrekkingskracht verliest. Daarnaast worden mountainbikers geconfronteerd met een extra probleem: strengere wetgeving beperkt hun mogelijkheden om in de natuur te rijden.


Afb.: Ⓒ Serge Minten

Om aan de behoeften van mountainbikers te voldoen, wordt er momenteel gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe piste in het sportcentrum. Deze piste zal ook dienen als een initiatieparcours, zodat beginners de sport kunnen ontdekken. Daarnaast zal er een technisch skillspark worden gecreeerd. Volgens de design&built-procedure zal de bestaande route worden uitgebreid, vernieuwd, aantrekkelijker en duurzamer worden gemaakt, en dit alles in een lus. Er zullen ook technische elementen worden toegevoegd om mountainbikers van alle niveaus uit te dagen. De hoofdroute zal toegankelijk zijn voor gebruikers van het Action Park en andere sportgroepen, met een laagdrempelig karakter. Tegelijkertijd zal er ook de mogelijkheid zijn om op verschillende niveaus technische bewegingen uit te voeren. Een compleet nieuwe toevoeging aan het parcours is het Skillspark, een vaardigheidsparcours waar mountainbikers van alle ervaringsniveaus hun nodige vaardigheden kunnen oefenen, zoals mountainbiken, fietsen, balanceren, springen, draaien, enzovoort.

Club

Het doel van het nieuwe parcours is om de inwoners van Hasselt de mogelijkheid te bieden om dicht bij huis hun sport te beoefenen en te trainen. Hiermee hopen we de populariteit van deze sport te vergroten en wellicht een voedingsbodem te creeren voor een mountainbikeclub. Op de lange termijn durven we zelfs te dromen van het organiseren van internationale wedstrijden in Hasselt.

Bron: nieuwsblad