MTBRD Logo

Aanleg van het eerste mountainbikepark in Sint-Niklaas is van start gegaan

08-06-2023 - De bouw van het eerste mountainbikepark in Sint-Niklaas is begonnen op de voormalige voetbalsite van FC Gerda. Twee terreinen, met een totale oppervlakte van bijna 50.000 vierkante meter, zullen worden omgevormd tot uitdagende mountainbikeparcours. Verwacht wordt dat het nieuwe parcours ten vroegste eind 2023 geopend zal worden.


Afb.: Ⓒ IF - Met hoogteverschillen tot zes meter wordt het nieuwe mountainbikeparcours een uitdaging voor heel wat bikers.

De voormalige voetbalsite van FC Gerda, gelegen tussen de Vossekotstraat, de Pastoor Stepmanlaan, de Pastoor Copstraat en 'de bossen van Haasdonk', zal binnenkort de plek worden voor mountainbikeliefhebbers in Sint-Niklaas. Het parcours bestaat uit een funpark voor beginners en een skillspark met uitdagende technische obstakels en hoogteverschillen tot zes meter, om de ervaren sportievelingen te prikkelen.
Schepen van Sport Peter Buysrogge (N-VA) verklaarde: "Om het funpark en het skillspark met elkaar te verbinden, zullen er routes worden aangelegd die door de bossen lopen en ingedeeld zijn op basis van verschillende vaardigheidsniveaus. Deze paden zullen een maximale breedte van 1,5 meter hebben, waarbij er geen bomen zullen worden gekapt. Het volledige parcours zal bestaan uit eenrichtings singletracks en zal zorgvuldig gescheiden worden van de paden voor joggers en wandelaars."

De grondwerken zijn nu gestart en gedurende de zomermaanden zal de aanleg van paden en constructies plaatsvinden. Schepen Buysrogge legt uit: "In het najaar zal de site ook een nieuwe groenvoorziening krijgen, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan een efficient waterbeheer. Dit omvat de aanleg van een ecologisch bufferbekken en wadi's, die het overtollige water in het fun- en skillspark opvangen, waardoor de paden relatief droog blijven. Met een totale investering van ongeveer 250.000 euro, inclusief btw, hopen we dat eind dit jaar of begin volgend jaar de eerste mountainbikers zich kunnen vermaken op de site."

Bron: nieuwsblad