Nieuw mountainbikeparcours in Gooik

22-02-2023 - Als alles volgens plan verloop kunnen inwoners van Gooik en omstreken tegen de zomer genieten van een nieuw mountainbike- en veldrijparcours aan sportcentrum de Koornmolen. Het parcours, dat wordt gebouwd door het Pajot Cycling Project, zal fietsers van alle niveaus uitdagen en hen een onvergetelijke ervaring bieden.


Afb.: Ⓒ Ingrid Depraetere

Het technische parcours zal heuvels, hoogteverschillen, een oprijbrug en rotsen bevatten om de vaardigheden van fietsers op de proef te stellen. Het is ontworpen voor zowel beginnende als ervaren fietsers en zal gratis toegankelijk zijn. Het Pajot Cycling Project zal het terrein gedurende 10 jaar in gebruik nemen, zoals overeengekomen met de gemeente. Het parcours zal een geweldige gelegenheid bieden voor jonge renners en recreanten in het Pajottenland om te trainen en hun vaardigheden te verbeteren.
Volgens de voorzitter is de bouw van een nieuw oefenparcours voor mountainbikers nodig om tegemoet te komen aan de stijgende populariteit van de sport. "In 2014 zijn we gestart met 8 renners, nu zijn we met 140", weet Timmermans. "Mountainbike en veldrijden zit dus, net als het wielrennen, in de lift, maar er zijn maar weinig plekken waar je de sport kan beoefenen. Met dit nieuwe parcours hopen we dat we zoveel mogelijk jonge renners de liefde voor de sport kunnen bijbrengen."

Bron: vrtnws.be

Ontdek hier de reeds bestaande routes in Gooik.