Aanleg van bikepark gestart, eind dit jaar zou het klaar zijn

11-01-2023 - De aanleg van een bikepark in Sint-Denijs is gestart en er wordt hard gewerkt om het park eind dit jaar klaar te krijgen. Vrachtwagens rijden af en aan met grond naar het Gemeentelijk Sportcentrum, waar het bikepark zal worden gebouwd.


Afb.: Ⓒ rr - Zo zou het bikepark met allerlei hoogteverschillen er uit moeten zien.

Het bikepark zal een plek zijn voor avontuurlijke fietsers met diverse mogelijkheden en hindernissen zoals heuvels, wasborden, ramps, wadi's, tunnels en meer. Er zal echter ook een gedeelte zijn waar jongeren leren hoe ze fietsen moeten beheersen. Dit is volgens schepen van Sport Raf Deprez (CD&V) een belangrijk aspect van het park.

De aanleg wordt uitgevoerd door Lippens Infra, die samenwerkt met Iciar Van den Bergh van Get Insane. Van den Bergh is een specialist in de uitbouw van bikeparken en was eerder professioneel trialbiker. Hierdoor wordt het bikepark een innovatief project voor fietsers van verschillende disciplines, zoals BMX, trial, mountainbike en cyclocross.
Het bikepark komt op het tweede voetbalveld van Sint-Denijs aan het Gemeentelijke Sportcentrum in de Dalestraat. Dit veld wordt in de praktijk bijna niet meer gebruikt, waardoor het een perfecte locatie is voor het bikepark. Het park zal ongeveer 5.000 vierkante meter groot worden.

Er is een budget van 250.000 euro voorzien voor de aanleg van het bikepark. Hoewel er geen subsidies worden ontvangen, werkt men wel in overleg met Cycling Vlaanderen. Zij zijn enthousiast over het project, vooral omdat het bikepark aansluit bij een aantal mountainbikeroutes in de buurt.

De verwachting is dat het bikepark eind dit jaar zal worden geopend en men hoopt dat het een referentie zal worden op Vlaams niveau. Fietsers uit de regio kunnen zich alvast verheugen op een nieuw avontuur.

Bron: hln.be

Ontdek hier de bestaande routes in en rond Zwevegem.