Voorbereidende werkzaamheden gestart voor bikepark in Neeroeteren

04-01-2023 - De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een bikepark in Neeroeteren zijn gestart. Dit bikepark zal een unieke plek zijn voor fietsers van alle niveaus en disciplines. Van beginnende tot gevorderde fietsers zullen er diverse mogelijkheden zijn om hun vaardigheden te verbeteren en te oefenen.


Afb.: Ⓒ Google Maps

De aanleg van het bikepark zal worden uitgevoerd door een plaatselijke aannemer die ervaring heeft met de bouw van dergelijke parken. Er zal samengewerkt worden met een specialist op het gebied van fietsparken, die zal zorgen voor een innovatief en uitdagend ontwerp.

Het bikepark zal worden gebouwd op een braakliggend terrein in de buurt van het centrum van Neeroeteren. Hierdoor zal het een gemakkelijk toegankelijke locatie zijn voor fietsers uit de omgeving. Het park zal een grootte hebben van ongeveer 7500 vierkante meter.

Er zijn diverse hindernissen en uitdagingen gepland zoals heuvels, wasborden, ramps, wadi's, tunnels en meer. Er zal ook een speciaal gedeelte zijn voor jongeren, waar zij kunnen leren hoe ze een fiets moeten beheersen.
Er is een budget van 350.000 euro voorzien voor de bouw van het bikepark. Hoewel er geen subsidies worden ontvangen, werkt men wel in overleg met de lokale fietsvereniging. Zij zijn enthousiast over het project en zullen bijdragen aan de realisatie ervan.

Het bikepark zal ook aansluiten op de mountainbikeroute "Duinengordel" en op de routes van het Nationaal Park Hoge Kempen, waardoor men recreatief kan crossen van Genk tot Maaseik. De stad Maaseik ontving al subsidies van Sport Vlaanderen voor de aanleg van het fietscircuit en zal nu ook geld ontvangen van onder meer Europa. Het bikepark is één van de 18 goedgekeurde projecten voor plattelandsontwikkeling in Limburg.

De verwachting is dat de bouw van het bikepark eind dit jaar zal worden voltooid en dat het park volgend voorjaar zal worden geopend. Fietsers uit de regio kunnen zich alvast verheugen op een nieuwe uitdaging en plek om te oefenen en te genieten van hun hobby.

Bron: vrtnws.be