Tegen de zomer 7 permanente trail centres in Wallonië

Bron: metrotime.be

20-04-2022 - De Waalse minister voor Toerisme, Valérie De Bue, heeft zaterdag in Aywaille (provincie Luik) en Bouillon (provincie Luxemburg) trail centres voor mountainbikers ingehuldigd. Zo’n trail centre is een permanent mountainbikeparcours, "speciaal ontworpen voor mountainbikers die van afdalingen en technischere stukken houden". In Spa werd vorig najaar het eerste trail centre in ons land geopend, tegen de zomer moeten er nog vier andere bijkomen


Afb.: Ⓒ mtbroutedatabase.be - Themabeeld

De vier andere trails komen in Ottignies, Malmedy, Chaudfontaine en Amay. De parcours moeten de toeristische aantrekkingskracht van Wallonië vergroten voor mountainbaikers uit andere regio’s en uit andere landen. "Wallonië wil zich op Europees niveau op de kaart van beste mountainbikebestemmingen zetten", zegt De Bue. "De Waalse landschappen bieden tal van voordelen voor buitensporten. Sporttoerisme is een niet te missen kans. Binnenkort zullen andere circuits worden aangelegd, bijvoorbeeld voor liefhebbers van trail- en racefietsen."

Moeilijkheidsgraad

Er is gezorgd voor specifieke bewegwijzering en een kleurcode die de moeilijkheidsgraad aangeeft. Voor deze parcours werd samengewerkt tussen de eigenaars van de gronden, het Waalse Département Nature et Forêt en de lokale toeristische spelers en mountainbikers.