Nieuw: Sint-Denijs krijgt een bikepark

Bron: zwevegem.be

07-03-2022 - Het lokaal bestuur Zwevegem gaat het sportaanbod uitbreiden met een bikepark. Dit heeft de gemeenteraad vorige week goedgekeurd. De vraag naar een bikepark komt steeds vaker terug en werd bevestigd in de werkgroep 'off-road' van het wandel- en wielerplatform Zwevegem.


Afb.: Ⓒ zwevegem.be

Bikepark bij sportcentrum Sint-Denijs

De locatie voor het bikepark is het tweede voetbalveld van sportcentrum Sint-Denijs. Dit uitwijkveld wordt bij slechte weersomstandigheden en ook door de optimalisatie van enkele voetbalsites met kunstgras, niet meer gebruikt.

Het mountainbike-, trial- en BMX- aanbod in West-Vlaanderen is vrij beperkt en vaak niet uitdagend genoeg. Het bikepark moet dé plek zijn waar de beginnende tot gevorderde, de recreatieve tot competitieve biker (mountainbike, trial en BMX) van Zwevegem en omgeving aan zijn trekken komt. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen er hun fietsvaardigheden optimaliseren en veilig leren omgaan met hun fiets. Daarom is het belangrijk dat alle behendigheidsaspecten geïntegreerd worden zoals aangegeven in het bestek.

Avonturensportregio

Dit bikepark moet, samen met de nog bij te sturen mountainbikeroute, een uithangbord worden voor onze gemeente. Dit past bovendien perfect in de bedoeling om de ruimte omgeving rond de Gavers Harelbeke en Transfo Zwevegem op de kaart te zetten als avonturensportregio.

Het concept zal uniek zijn voor de regio. De aanleg van het bikepark mag maximaal 250.000 euro kosten (btw inbegrepen) en zou nog dit jaar uitgevoerd worden. Deze investering zal ongetwijfeld bijdragen tot het imago van Zwevegem als sport- en fietsgemeente.

Ontdek hier de reeds bestaande routes in Zwevegem.