Pittiger voor mountainbikers: vernieuwde Dijkenroute

Bron: nieuwblad.be

14-01-2022 - De Dijkenroute, de enige mountainbikeroute in Diksmuide, heeft een flinke upgrade gekregen. De route is langer geworden en doet nu ook het sportpark aan met zijn uitdagende cyclocrossheuvels.


Afb.: Ⓒ krv - De peters en de stedelijke sportdienst stellen het nieuwe infobord van de vernieuwde Dijkenroute voor.

De Dijkenroute dateert al van 2004. “Deze veel gebruikte mountainbikeroute is in samenwerking met Sport Vlaanderen geactualiseerd. De route is nu digitaal beschikbaar en iedere mountainbiker kan deze route op zijn gps inladen. Ook de lengte van dit fietsparcours is gewijzigd. De oorspronkelijke route was 48 kilometer, nu is het traject verlengd tot 52 kilometer. We hebben een groene lus van 40 kilometer en een blauwe lus van 12 kilometer. Daarbij is het percentage onverhard terrein opgekrikt naar 38%”, vertelt schepen van Sport Marc De Keyrel (CD&V).

Mountainbikers kiezen natuurlijk voor meer onverharde routes. “Dat maakt het mountainbiken pittiger. Vandaar dat we de start van de route leggen nabij de cyclocrossheuvels en de zandbakstrook naast de sporthal. We hebben een stuk verhard parcours in Kaaskerke ingekrompen. Er is een stuk onverhard traject in Stuivekenskerke aan de Dijkenroute toegevoegd. Een extra traject loopt nu via de Galileistraat en de Beerstblotestraat”, weet sportfunctionaris Sven Casteleyn.


Nog nooit zoveel gebruikers

Iedere maand fietsen wij het volledige traject van de Dijkenroute af”, zeggen peters Bart Schapman en Franky Vanoverbeke. “We noteren alle gebreken en geven dit door met als doel alles zo snel mogelijk te laten herstellen. Omgereden paaltjes, verdwenen signalisatie en versleten infoborden: dit alles ontsnapt niet aan onze aandacht. Zo houden wij niet alleen onszelf fit maar ook de mountainbikeroute. Als actieve leden van de Westhoek Mountainbikeclub Beerst beschouwen we dit als een dienstverlening aan de vele mountainbikers. Door de coronapandemie zijn er nog nooit zoveel gebruikers geweest van de Dijkenroute.

Ontdek hier de vernieuwde route.