Nieuwe uitdaging voor mountainbikers in Poperinge

Bron: neemmemeemagazine.be

19-05-2022 - Poperinge zet in op trage onverharde fietspaden in de open natuur. Een vernieuwde route laat mountainbikers, gravelbikers en trailrunners genieten van het prachtige grensgebied. Het 35km lange traject is voor 40% onverhard en brengt je langs het vlakke Hoppeland naar de voet van de West-Vlaamse heuvels.


Afb.: Ⓒ neemmemeemagazine.be

Starten kan aan de sportdienst aan de Ouderdomseweg in Poperinge of aan De Makke in fietsdorp Reningelst. Je komt langs Poperingse hoppevelden en over een stuk van de oude spoorwegbedding die tijdens WOI gebruikt werd om gewonde soldaten van het Ieperse front naar het veldhospitaal in Lyssenthoek te brengen.

Verder rijd je door Abele, Westouter en Reningelst met bezienswaardigheden zoals de Kinderbrouwerij, de vernieuwde mouttoren Sint-Joris, wijngaard Wulfhulle, camping De Bohemer en Atelier Hortense.

Vrijwilligers worden peter

Schepen van sport Klaas Verbeke: “We kunnen al op heel wat belangstelling van lokale mountain- en gravelbikers rekenen en zetten de komende jaren verder in op onverharde fietspaden. We streven naar 50% onverhard, weg van betonnen paden, in de open natuur met wederzijds respect voor wandelaars, ruiters en lopers. We hebben een prachtige grensstreek met rechtstreekse aansluiting op Heuvelland en Monts-de-Flandres als absolute troeven. We blijven werken aan uitdagende fietstrajecten en houden de bestaande routes up-to-date.

Vrijwilligers Dennis Logie, Christophe Parmentier en Sebastien Singier hielpen mee aan het vernieuwde parcours en zorgden voor nieuwe en extra bepijling. Klaas Verbeke: “We zijn hen hier ontzettend dankbaar voor. Als dank vroegen we deze vrijwilligers om peter te worden van de route.

Ontdek hier de blauwe lus in Poperinge.