Nieuw mountainbikeparcours in Sint-Niklaas klaar eind 2023

Bron: hln

27-11-2022 - Het nieuwe mountainbikeparcours in de Pastoor Copstraat in Sint-Niklaas moet in het najaar van 2023 klaar zijn. Het stadsbestuur is nu gestart met de procedure om een aannemer voor de werkzaamheden aan te stellen. Eerdere plannen om naast het parcours ook een horecazaak in te planten, werden opgeborgen.


Afb.: Ⓒ bfs - Zo zien de plannen voor het nieuwe mountainbikeparcours eruit. De plannen voor horeca aan de overkant van de straat werden opgeborgen

Het mountainbikeparcours komt in de plaats van het voormalige B-plein van de failliet verklaarde voetbalploeg FC Gerda. Ook een achterliggend gebied langs de Vossekotwegel wordt meegenomen bij de aanleg. “In december starten we de procedure op om een aannemer aan te stellen voor de werkzaamheden”, zegt schepen voor Sport Peter Buysrogge (N-VA). “De aanleg van het terrein wordt heel technisch. We hopen in maart een geschikte kandidaat gevonden te hebben, om vervolgens in de loop van de zomer de werkzaamheden te kunnen starten. Het is de bedoeling om het mountainbikeparcours in het vroege najaar van 2023 helemaal klaar te hebben.
Eerder waren er ook plannen om op de zone aan de overkant van de straat horeca en bijkomende sportfaciliteiten te voorzien. Daar staat momenteel nog het oude stadion en de verlaten kantine. Maar die plannen werden na protest vanuit de buurt opgeborgen. “Het stadion en de kantine zullen wel nog worden afgebroken, maar er komt niets in de plaats”, aldus de schepen. “Het vrijgekomen terrein zal geen verdere invulling krijgen. We hebben rekening gehouden met de bezorgdheden vanuit de buurt. Dat zullen we ook doen bij de aanleg van het mountainbikeparcours.