Nieuw bikepark is klaar om te ontdekken

Bron: hln.be

01-07-2022 - Londerzeel werkte samen met de Vlaamse Overheid en Sport Vlaanderen aan een opvolger voor het succesvolle tijdelijke mountainbike parcours van afgelopen zomer. De feestelijke opening laat nog even op zich wachten, maar je uitleven op het bikepark of in de ontmoetingszone kan nu al.


Afb.: Ⓒ Gemeente Londerzeel - Grondhopen aan Beemden werden in 2021 tijdelijk mountainbikeparcours

Het bikepark in Beemden was één van de hoogtepunten van de eerste Lonnsesielse Zomer. Naast het recyclagepark werden hopen overtollige grond die daar toch enige tijd zou liggen, omgetoverd tot een tijdelijk mountainbikeparcours met leuke hindernissen. Het was een waar succes en al snel werd geopperd dat een vervolg aan dit toevallige gelukje wel welkom zou zijn.
Na het sluiten van het tijdelijke parcour, gingen we op zoek naar een nieuwe locatie om een permanent bikepark aan te leggen.” En dat lukte! Het nieuwe parcours is zo goed als klaar voor actieve trappers. Je kan het bereiken via de Mechelsestraat ter hoogte van huisnummer 200. “In overleg met Sport Vlaanderen en Cycling Vlaanderen werd vervolgens bepaald hoe het parcours er zou uitzien. Mede dankzij de subsidies van de Vlaamse overheid werd de hele site intussen al grotendeels aangelegd. De komende weken voorzien we in de finalisering van deze werken.

Ontmoetingszone en bikezone

Naast het bikepark waar een wasbord, boomstronken, een zandbak en heuvels klaar liggen om je te vermaken, komt ook een ontmoetingszone. Je vindt er een fietsenstalling, picknicktafels om aan te relaxen en er is een mini pump track. Dat is een kort parcours waar bochten en heuveltjes elkaar afwisselen zodat je het kan afleggen, zonder veel te moeten trappen.

Op zaterdag 13 augustus 2022 gaat het Londerzeelse bikepark offcieel open met een avontuurlijk en sportief programma. Maar wie zich niet kan houden mag zich al uitleven op het parcours. Het mag zeker al worden aangereden en uitgetest door zij die niet kunnen wachten tot de opening voor het brede publiek.
Londerzeel tovert grondhopen om tot tijdelijk mountainbikeparcours
Mountainbikeroutes in Londerzeel