Nieuw behendigheidsparcours in park Ter Beuken

Bron: hln.be

11-06-2022 - In park Ter Beuken hebben de Lokerse wielrenner Rune Herregodts en veldrijdster Nele De Vos het nieuwe behendigheidsparcours geopend. Het parcours zal ook deel uitmaken van het BK Veldrijden in 2023.


Afb.: Ⓒ Yannick De Spiegeleir - Wielrenner Rune Herregodts en veldrijdster Nele De Vos opende samen met het stadsbestuur het nieuwe behendigheidsparcours.

Het nieuwe behendigheidsparcours past in de opfrissing van de Lokerse mountainbikeroutes. De lus biedt een afwisseling van leuke klimmetjes en technische afdalingen, boomstammetjes om over te springen een wasbord en een zandbak. Ook werd er een extra heuvel aangelegd die langs verschillende kanten kan beklommen worden. De nieuwe heuvel vormt meteen ook de start- en aankomstplaats. “Start en finish van de technische lus worden aangegeven met een start- en eindbord”, zegt Tom Duquet, sportpromotor bij Stad Lokeren. Schepen van Sport Marjoleine de Ridder (CD&V). “Het is een mooi technisch parcours geworden waar de fietser opnieuw een uitdaging voorgeschoteld krijgt”.
Naar het voorbeeld van Nele De Vos en Rune Herregodts volgt in het najaar nog een echte tijdrit voor recreanten waar de stad op zoek gaat naar de echte koning en koningin van de Mont Henri. Wie zichzelf echt wil testen kan proberen om het Stravasegment op deze lus te pakken. De snelste fietsers, zowel heren als vrouwen, maken kans op een wieleroutfit van de Lokerse fietscampagne Vélokeren.

Ontdek hier de routes in Lokeren.