Fietsers veroveren het voormalige motorcrossterrein van Neeroeteren

Bron: vrtnws

30-07-2022 - In Neeroeteren komt er een Bikepark op het vroegere motorcrossterrein in de kiezelkuil van Waterloos. Mountainbikers, BMX'ers en cyclocrossers zullen er op een zeer natuurlijk en avontuurlijk parcours hun sport kunnen beoefenen.


Afb.: Ⓒ vrtnws

De kiezelkuil in Waterloos was lange tijd het mekka voor de motorsport. Tienvoudig wereldkampioen motorcross Stefan Everts die in Neeroeteren opgroeide, leerde er zijn motor beheersen. Het voormalige motorcross circuit ligt er intussen al jaren verlaten bij, maar nu zijn er vergevorderde plannen om in het natuurgebied een mekka voor de fietsers uit te bouwen.

Dat zal gebeuren zonder in te grijpen in het natuurlijke reliëf van het gebied, verzekert schepen van sport Marc Vereecken (N-VA). "De jumps en de drops in het parcours zullen allemaal natuurlijke obstakels zijn. De hellingen die er zijn worden in het parcours geïntegreerd en dat maakt het Bikepark zo uniek".

Deel van groter parcours

Het Bikepark zal ook aansluiten op de mountainbikeroute van de Duinengordel en de recreatieve routes van het Nationaal Park Hoge Kempen zodat je van Genk tot in Maaseik kan fietsen. De aanleg van het Bikepark start in het najaar, in het voorjaar 2023 moet het klaar zijn. De stad Maaseik kreeg al subsidies van Sport Vlaanderen. Daar komt nu ook geld van onder meer Europa bij. Het Bikepark is één van 18 goedgekeurde projecten voor plattelandsontwikkeling in Limburg die samen 2,4 miljoen euro steun krijgen van Europa, Vlaanderen en Limburg.

Bekijk hier de routes in de Duinengordel.