MTBRD Logo

MBF Vlaanderen - Samen sterk voor de toekomst van het mountainbiken in Vlaanderen en Belgie

Bron: mbfvlaanderen.be

24-05-2021 - Het is iets wat al jaren leeft, maar de huidige corona-situatie heeft het probleem nog veel duidelijker gemaakt: het is in onze bossen en natuurgebieden drukker dan ooit. Hierdoor ontstaan er spanningen. Mountainbikers en organisatoren van mountainbike-evenementen stoten op problemen zoals verbod op doorgang en weigering van vergunningen. Mountainbiken is erg populair en vaak wordt vergeten dat het een milieuvriendelijke sport is met een lage impact op de natuurlijke omgeving, indien ze wordt uitgeoefend op duurzaam aangelegde paden. Dat is de basis waarop MBF Vlaanderen werd opgericht.


Afb.: Ⓒ mbfvlaanderen.be

Om onze stem te laten horen, hebben we een grote meerwaarde: het grote aantal mountainbikers. Door dit charter te ondertekenen, geef je jouw steun aan de handelswijze van MBF Vlaanderen, haar lijst met voorstellen en de gedragscode. Op deze manier kunnen we aan de openbare instanties, de politiek en de bevoegdheden die instaan voor alle besluitvormingen aantonen dat we een groot draagvlak hebben.

Mountainbiken is geen misdaad

De huidige wetgeving met betrekking tot de toegang van natuurlijke gebieden en bossen is in veel opzichten achterhaald en maakt het niet mogelijk om de problemen op het terrein doeltreffend aan te pakken. Ondertussen worden er door mountainbikers ook steeds meer nieuwe paden aangelegd, wat problemen veroorzaakt.

MBF Vlaanderen komt daarom met een charter waarin een positieve houding en respect voor de natuur centraal staan. We hebben ook concrete voorstellen uitgewerkt die we aan de overheid zullen overmaken.
Om onze stem te laten horen, hebben we een grote meerwaarde: het grote aantal mountainbikers. Door dit charter te ondertekenen, geef je jouw steun aan de handelswijze van MBF Vlaanderen, haar lijst met voorstellen en de gedragscode. Op deze manier kunnen we aan de openbare instanties, de politiek en de bevoegdheden die instaan voor alle besluitvormingen aantonen dat we een groot draagvlak hebben.Ga naar de website van MBF Vlaanderen, laat je stem horen, en onderteken het charter!