HOME

ANTWERPEN

LIMBURG

OOST-VLAANDEREN

VLAAMS-BRABANT

WEST-VLAANDEREN


HENEGOUWEN

LUIK

LUXEMBURG

NAMEN

WAALS-BRABANT

DUITSLAND

G.H.D. LUXEMBURG

NEDERLAND

Voorstelling: mountainbikevibes.be

Wanneer een sport, naast een hobby, een passie wordt en je er ook nog eens dagelijks over gaat schrijven kan je van een verslaving spreken. Hoi, ik ben Geert, 36 jaar en oprichter van mountainbikevibes.be, misschien ben je al eens op mijn blog terecht gekomen. Is dat nog niet het geval dan nodig ik je uit dat zeker een keertje (vaker mag ook) te doen. Hoe het allemaal zo ver gekomen is mocht ik hier komen vertellen, waarvoor ik Kristof alvast wil bedanken.


Afb.: mountainbikevibes.be

De dagen dat ik uitgeblust in de zetel plofte en futloos door het leven ging, liggen ondertussen ver achter mij, héél ver. Ik kreeg de sportmicrobe gelukkig terug te pakken, eerst en vooral om overtollige kilo's kwijt te spelen. Op een bepaald moment ging ik 3 maal per week joggen. Maar de beste beslissing, nadat ik al mijn opgestelde loopdoelen bereikt had, was toch wel de aanschaf van mijn eerste mountainbike.

Ondertussen zijn we ettelijke jaren verder en is een ritje van 50 km al lang niet meer voldoende. Ik ben helemaal niet de grootste waaghals op de mountainbike maar toch probeer ik steeds weer mijn grenzen te verleggen. Zo reed ik onlangs de Stoneman Arduenna, 176 km en 4000 hm, in 1 dag uit en was ik niet eens kapot. Ik ben er dan ook van overtuigd, van hoe ver je ook moet komen, dat alles mogelijk is. Als ik het kan, kan jij het ook.


Om die reden ben ik eind 2019 in de spreekwoordelijke pen gekropen en ben ik mijn kennis en ervaringen beginnen bijhouden. Met mijn mountainbike blog vol tips, info en reviews wil ik mensen inspireren en motiveren om hetzelfde te doen als mij. Sporten hoe je het zelf wil, doelen bereiken die je zelf wil bereiken. Gezond en fit door het leven gaan en genieten van elke sportieve prestatie. 

Om niet de 13e blog in een dozijn te zijn probeer ik mijn artikels steeds een persoonlijke touch te geven, een eigen ervaring toe te voegen of mijn eigen eerlijke mening er in te verwerken. Op die manier wil ik de blog verder uitbouwen zodat elke recreatieve mountainbiker, van beginner tot gevorderde, zich volledig kan inleven en steeds een antwoord krijgt op zijn of haar vragen.

Op mijn blog vind je ook niet-mountainbike gerelateerde berichten, maar als je deze goed leest zal je merken dat er toch steeds een kwinkslag richting mountainbiken in te vinden is. Je doelen bereik je namelijk niet enkel door op de fiets te zitten, er komt zo veel meer aan te pas. Om die reden zal ik met de blog, hoe groot die ook mag worden, altijd een persoonlijke aanpak blijven hanteren.


Naast mijn fulltime job, trainen en mountainbiken heb ik ook het diploma van fietstechnieker op zak. Daarnaast probeer ik de website en blog zo levendig mogelijk te houden wat best een zware taak is. Maar ik doe het in ieder geval wel met enorm veel plezier. Ik bruis trouwens nog van de ideeën voor mountainbikevibes, dus er zit nog heel wat leuks aan te komen. Zo ben ik op dit moment de laatste hand aan een e-book aan het leggen en zal mountainbikevibes vanaf het voorjaar 2021 niet alleen online maar ook in de bossen en op de trails te vinden zijn...

In afwachting van al dat nieuws kan je alvast een kijkje nemen op mijn blog. Naast de vele artikels kan je er ook mijn gratis e-book met tips over mountainbiken in de winter downloaden.

Check it out: Mountainbikevibes.be