Regio

Steunen

Vernieuwde mountainbike route in Ronse geopend

Bron: ronse.be

04-04-2021 - De vernieuwde MTB route van Ronse is 32,2 km lang (net zoals de Fiertel) waarvan 51% off road en 600 hoogtemeters .


Afb.: Ⓒ openstreetmap

Je kan de route op 2 plaatsen starten:

* het sportcomplex ’t Rosco (Leuzesesteenweg 241, 9600 Ronse)
* het sporthotel Hotond (Zandstraat 4, 9690 Kluisbergen)

Via de heuvels in het hart van de Vlaamse Ardennen vormt de route een groene gordel rond de stad Ronse. Met bosrijke natuur, rustige veldwegen, talrijke single-tracks, pittige beklimmingen en leuke afdalingen zijn alle ingrediënten aanwezig om te genieten van een uitdagende mountainbiketocht.Afhankelijk van de startplaats volgt een aanloopstrook met de klim naar het hoogste punt van Oost-Vlaanderen, de Hotondberg, en/of gaat het via de flanken van de Kruisberg en Broeke naar Molen ten Hengst. Met een prachtig zicht op de Scheldevallei fiets je verder naar de Spichtenberg en het Muziekbos. Daarna volgen de zuidelijke heuvels en steek je de taalgrens over via de oude spoorwegbedding richting Kattemolen om verder af te dalen naar de Durennemeersen. Enkele nieuwe paden brengen je terug naar ’t Rosco.

Uitbreidingen

De rode MTB route Ronse kan in het Muziekbos uitgebreid worden met de blauwe MTB route Maarkedal (+ 25 km) .
Via een korte gele verbindingsstrook aan het Sporthotel Hotond kan je aansluiten op de rode MTB route Kluisbergen ( + 39 km).

Ontdek hier de vernieuwde route in Ronse.