Nieuwe mountainbikeroute verbindt sportpark De Schorre met parcours in Middelkerke en (bijna) hele kust

Bron: hln.be

26-01-2021 - Liefhebbers van het stevige kuitenwerk kunnen zich voortaan uitleven op een nieuwe mountainbikelus in sportpark De Schorre. De ‘Oostendse Schorreroute’ telt, naast een groene en blauwe route, nu ook een 28 kilometer lange rode lus. Daarmee beschikt de stad nu over een professioneel mountainbikeparcours van 44 kilometer, die bovendien aansluit met buurgemeente Middelkerke.


Afb.: Ⓒ Benny Proot - De mountainbikeroute werd voorgesteld op sportpark De Schorre in Oostende

Onder de noemer ‘Oostendse Schorreroute’ heeft Oostende al jaren een eigen mountainbikeparcours met een groene lus van 12 kilometer en een blauwe lus van 6 kilometer. Onlangs kwam daar een nieuwe rode lus van 28 kilometer bij. Het nieuwe traject, met daarin heel wat offroad kilometers, brengt de mountainbikers via typische polderwegen onder andere langs de Oostendse luchthaven en het natuurpark van provinciedomein Raversyde. Daar kunnen ze genieten van een uniek stukje fauna en flora met zicht op restanten van de Atlantikwall en de historische vissersnederzetting Walraversijde.


Aanpassingen

Deze veel gebruikte route kreeg onlangs extra technische hindernissen”, zegt schepen van Openbaar Domein Björn Anseeuw (N-VA). “Daarnaast werden er extra aanpassingen gedaan om de veiligheid van de gebruikers te verhogen. De uitbreiding met een rode lus, die de mountainbikeparcours van Oostende en Middelkerke verbindt, maakt het plaatje dan ook compleet.

Middelkerke en verder

Want fietsers die hun avontuurlijke tocht willen verder zetten, kunnen aan het provinciedomein aansluiten op de mountainbikeroute van Middelkerke. Dankzij het nieuwe parcours staan voortaan bijna alle mountainbikeroutes tussen Knokke en De Panne met elkaar in verbinding. Sport Vlaanderen is de trekker van dit Kustactie-project, dat goed is voor een netwerk van bijna 400 kilometer fietsplezier aan de kust. “Sinds de coronacrisis is fietsen, net als wandelen, een van de populairste buitenactiviteiten waarbij mensen volop de natuur in trekken. De stad is dan ook tevreden dat het aanbod voor recreatieve sporters nu is uitgebreid in samenwerking met Sport Vlaanderen en Westtoer”, weet schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert (CD&V).

Ontdek hier de nieuwe route in Oostende.