Regio

Steunen

Nieuw technisch mountainbikeparcours langs ring Pittem

Bron: hln.be

10-08-2021 - De afgelopen maanden werkten de lokale mountainbikeclubs Bikedevils Pittem en 26/9INCH uit Tielt samen met de groendienst van Pittem een nieuwe mountainbikelus uit in de berm naast de ring rond Pittem (N37).


Afb.: Ⓒ Gemeente Pittem - De nieuwe singletrack is net geen 4 kilometer lang en start en eindigt aan het kruispunt van de Gentsemeersweg en de Vijfstraat.

Het gaat om een singletrack-route. Dat is een smalle en slingerende mountainbikeroute met veel scherpe bochten en hoogteverschillen. “De groenzone tussen de Gentsemeersweg en de Ring rond Pittem leent zich uitstekend voor dit pad”, zegt sportschepen Denis Fraeyman (CD&V). “Enkele boomstronken maken het parcours extra pittig. De realisatie van de nieuwe technische lus past bovendien binnen het doel van de gemeente om het aanbod voor individuele sporters uit te breiden. Zo realiseerden we al een mountainbikeroute — De Pallieter — van 42,1 km. Deze nieuwe singletrack is net geen 4 kilometer lang en start en eindigt aan het kruispunt van de Gentsemeersweg en de Vijfstraat. Op die manier ligt het nieuwe pad verweven in de rode lus van de Pallieterroute.De gebruikersovereenkomst met het Agentschap Wegen en Verkeer, die de N37 (en de bermen ervan) beheert, werd goedgekeurd door de gemeenteraad in juni. Voor de aanleg kon Pittem rekenen op de expertise van mountainbikeclubs Bikedevils uit Pittem en 26/9INCH uit Tielt. Zij werkten ’s avonds en in het weekend met man en macht aan het parcours. De groendienst van de gemeente effende enkele stukken op het pad en maaide het volledige parcours. De clubs engageren zich om tweemaal per jaar het basisonderhoud te verzorgen. De groendienst zal het parcours driemaal per jaar maaien en bramen en struiken verwijderen. De promotie wordt verzorgd door Sport Vlaanderen, die ook de infoborden aan de startplaats leverde.Tijdelijke bewegwijzering

Momenteel is er een tijdelijke bewegwijzering voorzien zodat mountainbikers de nieuwe lus nu al kunnen uittesten. In het najaar wordt de route dan definitief bewegwijzerd door Westtoer. Behalve op De Pallieter sluit de nieuwe lus ook aan op de mountainbikeroutes van Tielt en Meulebeke.

Ontdek hier de routes in Pittem.