Mountainbikevignet Kalmthoutse Heide populair: "Al 1.000 verkocht op kleine maand tijd"

Bron: vrtnws.be

22-11-2021 - Sinds begin oktober is het verplicht om een vignet aan te kopen als je op de Kalmthoutse Heide wil mountainbiken. "Er zijn al 1.000 passen verkocht. Het geld wordt geïnvesteerd in het onderhoud van de paden", vertelt Jan Weverbergh, de coördinator van het Grenspark aan Radio 2 Antwerpen.


Afb.: Ⓒ mtbroutedatabase.be

Wie ouder is dan 18 en wil mountainbiken in Grenspark Kalmthoutse Heide heeft sinds 1 oktober een vignet nodig. "We merken dat de betalende pas de mountainbikers alvast niet afschrikt om naar de heide af te zakken", zegt Jan Weverbergh de coördinator van het Grenspark op Radio 2 Antwerpen. "Er zijn er al zo'n 1.000 mountainbikevignetten verkocht via onze website. Het gaat voornamelijk om jaarkaarten van 12 euro. Een dagpas bestaat ook, die kost 5 euro. Je hebt zo'n vignet nodig om te kunnen fietsen op onze vier single-trackpaden, goed voor 27 kilometer fietsplezier."


Opgelet voor boa's

De single-trackpaden liggen in het Nederlandse deel van het Grenspark. Wie letterlijk en figuurlijk over de schreef gaat en geen vignet kan voorleggen, riskeert een boete van de Nederlandse boa's. Wurgslangen komen voor alle duidelijkheid niet voor in het Grenspark, het gaat om buitengewone opsporingsambtenaren van de Nederlandse staat. Kortweg boa's. "We gebruiken het geld van de vignetten om de mountainbikepaden te onderhouden. We krijgen alvast fijne feedback over onze routes", besluit Weverbergh.

Ontdek hier de routes in het Grenspark Kalmthoutse Heide.