Regio

Steunen

Lokeren heeft voortaan 70 kilometer mountainbikepaden

Bron: nieuwsblad.be

25-10-2021 - Wekelijks trekken overal in het Waasland honderden mountainbikers er op zondagochtend op uit. Het stadsbestuur van Lokeren sloeg daarom samen met Sport Vlaanderen de handen in elkaar om de bestaande mountainbikeroutes te verbeteren.


Afb.: Ⓒ ies - Het aangepaste mountainbikenetwerk werd zondag ingereden.

We hebben al meer dan vijftien jaar geleden drie mountainbikeroutes op en rond het grondgebied van de stad. Maar we merken dat de eisen van de mountainbikers steeds hoger worden. De bikers zijn niet echt meer tevreden met lange rechte paden maar willen graag ook wat meer technische uitdagingen”, vertelt schepen van sport Marjoleine De Ridder (CD&V) die samen met haar echtgenoot ook een fervent mountainbikster is en dus als ervaringsdeskundige kan doorgaan.Samen met de sportdienst en de technische dienst van de stad kregen de routes daarom een ‘upgrade’ en werden andere routes uitgebreid zodat de drie mountainbikelussen nu in totaal meer dan 70 kilometer lang zijn. Alle routes starten op de Durmedijk recht tegenover de parking van het atletiekterrein en zwembad, Sportlaan 2. “De routes zijn ideaal voor elke mountainbiker. Zowel de recreatieve fietser als de meer geoefende biker komt aan zijn trekken. Er is voldoende afwisseling tussen lange single tracks, mooie bospaden en hobbelige veldwegels. De twee technische zones op de Kattenberg en in Park ter Beuken zorgen ervoor dat er ook voldoende uitdaging is voor de meer ervaren mountainbiker. In Park ter Beuken zullen we trouwens nog verder investeren in een technisch behendigheidsparcours”, aldus de schepen die hiermee de campagne Vélokeren nog wat meer in de verf zet.

Op twee na grootste

Daarmee is dit netwerk op twee na het grootste in Oost-Vlaanderen”, wist Philippe Van de Velde, die namens Sport Vlaanderen het project mee begeleidde. “Het netwerk sluit ook aan op andere routes zodat de mountainbikers echt wel een enorme variatie hebben. Dat mountainbike nog steeds heel populair is merken we aan de gebruikscijfers van andere soortgelijke paden waar in het weekend meerdere honderden bikers worden geteld.

Ontdek hier de vernieuwde routes.