Regio

Extra uitdaging op de ringslotroute

Bron: depanne.be

25-01-2021 - De Ringslotroute voor mountainbike heeft er voortaan een extra stuk onverharde weg bij. Ga jij de uitdaging aan?
Wie graag een tocht met de mountainbike rijdt, heeft vast en zeker al de Ringslotroute uitgeprobeerd. De volledige tocht loopt over een afstand van 52 kilometer, maar kan makkelijk ingekort worden tot 36 kilometer, en kan voor zowel een beginnende als voor een ervaren mountainbiker een leuke uitdaging zijn.


Afb.: Ⓒ MVO

Extra uitdaging

Wie de route al heeft uitgereden, kan zich vast wel het stuk van de Kromfortstraat achter het Garzebekeveld herinneren. Een lang stuk asfalt zonder enige afwisseling. Daar komt nu verandering in! De Ringslotroute loopt immers niet langer over de baan, en neemt je vanaf nu mee de graskant in over de taluds en een kort stukje tussen het struikgewas. Uiteraard blijft het asfalt een mogelijke uitweg voor beginnende of vermoeide mountainbikers.


De Moeren

De Ringslotroute loopt voor het grootste deel door de beruchte Moeren. In die zone heeft de wind vrij spel en kunnen zelfs ervaren fietsers het heel lastig krijgen. De vele profrenners die reeds deelnamen aan de AG Driedaagse Brugge - De Panne kunnen hier zeker en vast over meespreken. Als beginnende mountainbiker kies je dus best een ‘mooie’ winterdag uit om de volledige tocht uit te rijden. Wie het toch wilt opnemen tegen de natuur, kan– indien nodig - gelukkig makkelijk de route inkorten door de extra lus in De Moeren over te slaan.

Unieke natuur

Hoewel de route voornamelijk in De Moeren gereden wordt, is er ook een leuke omweg in het Calmeynbos. Deze lus van zo’n kleine 4 kilometer is een kolfje naar de hand van de meer technische en avontuurlijke mountainbiker. Draaien en keren in het bos, even recupereren op een kort stuk verharde weg om daarna op een licht zanderig stuk te knallen richting een korte, maar steile beklimming. Na de afdaling tempo maken in de Groene Biezenlaan om sterk te finishen in een laatste stuk bos.


Start

Het startbord kun je terugvinden ter hoogte van Sporthal Den Oosthoek (Sportlaan 2). Van hieruit vertrekt ook de verbinding met het parcours in Koksijde.Ontdek hier de route in De Panne.