Regio

Steunen

Domein Steenberg krijgt parcours voor cyclocross en MTB

Bron: hln.be

22-03-2021 - De gemeente Erpe-Mere wil op het domein Steenberg een beperkt maar permanent behendigheidsparcours aanleggen voor cyclocross en mountainbike.


Afb.: Ⓒ Google Maps

We hebben al enkele ontwerpen gemaakt en het advies gevraagd aan veldrijders Angelo De Clercq en Rudy De Bie. Momenteel leggen we op basis van hun opmerkingen de laatste hand aan de definitieve invulling”, vertelt sportschepen Tom Van Keymolen (CD&V). Een parcours zoals aan sporthal Denderdal in Erembodegem wordt het niet. “Wij voorzien geen ‘ramp’, maar denken eerder aan een behendigheidsparcours zodat kinderen zich eveneens op een veilige manier met hun fiets kunnen uitleven. Ook voor wie een van onze MTB-parcours rijdt, wordt de piste een leuke extra.Een andere project op Steenberg is een speelbos voor kinderen. “Daarvoor kijken we naar het gebied tussen Prinsdaal en de visvijver.” Kinderen zullen daar meer kunnen dan enkel spelen. “We haalden flink wat inspiratie bij de ‘multimove’-paden die Sport Vlaanderen samen met het Agentschap Natuur en Bos aanlegde.” Voor Erpe-Mere denkt Van Keymolen aan een parcours van 1,5 à 2 kilometer dat garant staat voor een mix van bewegen, ravotten en natuurbeleving. “Onderweg voorzien we uitdagingen, hindernissen, houten constructies én geven we kinderen de kans zich nog eens echt vuil te maken.

Als alles vlot loopt zou het bikeparcours, bereikbaar via Everdal, eind dit jaar klaar moeten zijn. “De aanleg van het speelbos en multimovepad valt eerder in de loop van 2022 te verwachten.

Ontdek hier de bepijlde routes in Erpe-Mere.