Regio

Steunen

Berlare breidt mountainbikeroute uit: “Sinds corona zijn er drie keer zoveel mountainbikers

Bron: nieuwsblad.be

15-05-2021 - De gemeente Berlare pakte in samenwerking met Sport Vlaanderen de mountainbikeroute op haar grondgebied. Drie peters zullen in de gaten houden of de pijltjes aan de route overeind blijven.


Afb.: Ⓒ SVOV - De vernieuwde route werd meteen ingereden.

In onze provincie zijn al twee mountainbikeroutes vernieuwd, die in Berlare is de derde. “Door corona is het aantal mountainbikers in Vlaanderen verdrievoudigd”, zegt Philippe Van De Velde van Sport Vlaanderen. “Dat merkten we aan de resultaten van onze de tellussen die we op verschillende routes legden en de webpagina van Sport Vlaanderen die over mountainbike gaat is de meest bezochte van heel de site. We hebben het beleid een beetje bijgestuurd, omdat mountainbikers meer offroad willen rijden. En dat is hier in Berlare alvast gelukt.De route die vooral in Overmere werd afgewerkt is uitgebreid. “Ze is enkele kilometers langer geworden, liefst 54 kilometer”, zegt schepen van Sport Steven Vandersnickt (Open VLD). “Daarvan is voortaan 58 procent offroad af te werken. En we hebben naast de start in Overmere ook een tweede startpunt aan de sporthal in Berlare. Drie peters zullen toezicht houden op de route.

Van pareltje naar een diamantje

Eén van die peters is Marc Duquet. “We hebben eerst de zwaktes van de vorige route in kaart gebracht en die weggewerkt, onder meer door extra plekken toe te voegen. De vernieuwde route krijgt ook een nieuwe naam: Broekbosroute. Het was al een pareltje, nu is het een diamantje geworden”, zegt hij.

Bekijk hier de vernieuwde route in Berlare