HOME

ANTWERPEN

LIMBURG

OOST VLAANDEREN

VLAAMS BRABANT

WEST VLAANDEREN


HENEGOUWEN

LUIK

LUXEMBURG

NAMEN

WAALS BRABANT

DUITSLAND

G.H.D. LUXEMBURG

NEDERLAND

Ontdek bikepark Kattevennen in Genk

Bron: sport.vlaanderen

Voor jong en oud, van absolute beginner tot topper

13-06-2020 - In ons nieuwe ‘bikepark’ in Genk kunnen topsportmountainbikers, recreantmountainbikers én -BMX’ers terecht. Het highlevel-trainingspark, de geasfalteerde pumptrack of het beginnersparcours? Jij kiest wat het best bij jou past.


Afb.: Ⓒ sport.vlaanderen

Behendigheidsparcours

De groene lus is een parcours van ongeveer 1 km waarbij je de kans hebt om op houten hindernissen je basistechnieken (evenwicht, sturen, kleine sprongetjes) bij te schaven. Deze omloop gebruikt Sport Vlaanderen voor haar initiatielessen. Houd er rekening mee dat deze lus op weekdagen druk bezet kan zijn.Afb.: Ⓒ sport.vlaanderen

Technisch parcours cross country mountainbike

De blauwe basislus is door de gemiddelde mountainbiker vlot en veilig te berijden. De lus passeert verschillender keren door een zeer technische zone. Afhankelijk van je niveau krijg je hier de kans om ofwel de blauwe lus gewoon te volgen (gemiddelde mountainbiker), ofwel te kiezen voor een rode afsplitsing (technisch betere mountainbiker) of een zwarte afsplitsing (expert-niveau).


Pump track

Onze geasfalteerde pumptrack van 250m lang is uniek in België en biedt een fantastische beleving voor mountainbikers, BMX'ers, skaters en steps. Met een fiets doe je een pompbeweging met armen en benen om zo vooruit te gaan. Hoe beter je techniek hoe vlotter je vooruit gaat. LET EROP om niet te trappen: je trappers zullen op de heuvels de grond raken waardoor je kan vallen en de affalt beschadigd wordt.


Afb.: Ⓒ sport.vlaanderen

Meer info over het parcours (+ GPS-track).

Bron: sport.vlaanderen