Regio

Steunen

Krijgt renbaan op termijn een bikepark?

Bron: hln.be

20-06-2020 - Het gemeentebestuur denkt eraan om een bikepark te realiseren op de site hippodroom in Kuurne. Dat is een zeer technisch mountainbike-, freewheel-, BMX-parcours waarop je je skills kunt oefenen.


Afb.: Ⓒ Reuters - Het gemeentebestuur denkt eraan om een bikepark te realiseren op de site hippodroom in Kuurne.

Dat de hippodroomsite de komende jaren andere functies zal krijgen, was al duidelijk. Zo komt er tegen schooljaar 2023-2024 een gloednieuwe gemeenteschool. Maar het huidige gemeentebestuur wil van de hippodroom op langere termijn echt een polyvalente site maken waar jeugd, cultuur, feesten en evenementen samen worden gebracht. Blijkbaar is de realisatie van een bikepark een van de ideeën die op dit moment in overweging worden genomen. Nog voor de lockdown werd afgekondigd, trok het gemeentebestuur op bezoek naar het Tom Dumoulin Park in Nederland. Een dergelijke bikepark zou 600.000 euro kosten. “Veel geld, dus we zouden dat enkel realiseren als we daar partners voor vinden voor dat project”, zegt burgemeester Francis Benoit (CD&V).




Afb.: Ⓒ Henk Deleu - Op deze parking komt de nieuwe gemeenteschool. Het gemeentebestuur denkt verder ook aan de realisatie van een bikepark op de site.



Bron: hln.be