HOME

ANTWERPEN

LIMBURG

OOST-VLAANDEREN

VLAAMS-BRABANT

WEST-VLAANDEREN


HENEGOUWEN

LUIK

LUXEMBURG

NAMEN

WAALS-BRABANT

DUITSLAND

G.H.D. LUXEMBURG

NEDERLAND

Eén grote mountainbike verbindingslus van 39 km

Bron: essen.be

13-12-2020 - Toerisme Essen werkt momenteel drie projecten uit om van mountainbiken in Essen een nóg betere ervaring te maken. Een van die projecten is een lus van 39 km waarvan er 75% onverhard is!

Toerisme Essen is fier om volgende initiatieven aan te kondigen, die op dit moment volop gerealiseerd worden, in samenwerking met de gemeente Essen (sportdienst, milieudienst, openbare werken), Sport Vlaanderen (bewegwijzering en promotie), MTB-Club Noorderkempen (advies en uitwerking) en ANB (advies).


Afb.: Ⓒ essen.be

1. Een grote verbindingslus van 39 km (gele pijlen)

De route gaat voor 75% over onverharde wegen en doet alle wijken van Essen aan. Deze lus sluit aan op andere MTB-routes in de directe omgeving: Bergen op Zoom ('Boslust' en 'Bergse Heide'), Roosendaal, Rucphen, Horendonkse Bossen, Wildertse Duintjes en het Grenspark Kalmthoutse Heide.

Vertrek en aankomst van deze route: Het toeristisch kantoor VVV De Tasberg, Moerkantsebaan 50.

2. Opwaardering van het parcours in de Horendonkse bossen (groene pijlen)

De bewegwijzering liet hier en daar wat te wensen over. Dit werd nagekeken en vervangen. Bovendien pasten we het traject op twee plaatsen aan. Hieronder een map van het vernieuwde MTB-traject door de Horendonkse bossen.

Vertrekpunt van deze route: Taverne De Bosrust.


Afb.: Ⓒ essen.be

3. Nieuw MTB-parcours in de Wildertse Duintjes

Ons derde project is nog in de eerste fase van uitvoering, maar in het voorjaar 2021 zou het toch volledig gerealiseerd moeten zijn. Het gaat om een spiksplinternieuw mountainbikeparcours in de Wildertse Duintjes: dit traject van 6 km slingert doorheen de buitenkant van het domein (rond de loop- en wandelroute) en zal in een latere fase ook enkele spectaculaire hindernissen krijgen, die een echte uitdaging zullen zijn voor de geoefende fietser.

Onderstaand kaartje toont hoe het traject (ongeveer) zal lopen.


Afb.: Ⓒ essen.be

Binnenkort zal de vernieuwde route van Essen beschikbaar zijn op deze website.