HOME

ANTWERPEN

LIMBURG

OOST VLAANDEREN

VLAAMS BRABANT

WEST VLAANDEREN


HENEGOUWEN

LUIK

LUXEMBURG

NAMEN

WAALS BRABANT

DUITSLAND

G.H.D. LUXEMBURG

NEDERLAND

Trainingsparcours voor mountainbikers en veldrijders in Beernem

Bron: radio2.be

23-08-2019 - Beernem pakt uit met een primeur voor provincie West-Vlaanderen. Daar opent het eerste vaste trainingsparcours voor veldrijders, BMX-ers en mountainbikers. Het ziet eruit als een echt parcours van een cyclocrosswedstrijd: een heuvelzone en verschillende hindernissen zoals balkjes en een zandstrook.


Afb.: Ⓒ radio2.be

Met de uitbouw van een permanent ‘technisch’ parcours van 550m in Drogenbrood biedt de gemeente Beernem de vele cyclocrossers (en ook BMX-ers en mountainbikers) de mogelijkheid om hun technische vaardigheden aan te scherpen.”, zegt schepen van sport Patricia Waerniers. “Om tot een volwaardig veldritparcours te komen, werden naast de heuvelzone ook verschillende hindernissen zoals balkjes, een wasbord en een zandstrook aangebracht. Op die manier is het mogelijk om op dit circuit spelenderwijs jouw technische capaciteiten bij te werken.”.


Bondscoach

Het parcours ligt niet toevallig in Beernem want daar woont de bondscoach van de Belgische cyclocrossers, Sven Vanthourenhout. Hij hielp het parcours uitbouwen. “Dit trainingsparcours in Drogenbrood is ideaal om de courante basistechnieken van cyclocross - zoals schakelen, op- en afsprong en stuurvaardigheid - te oefenen. Het is een unieke realisatie in West-Vlaanderen. Alles is aanwezig om kinderen aan het fietsen te brengen. Ik kan dat als bondscoach cyclocross alleen maar toejuichen.

Bron: radio2.be