HOME

ANTWERPEN

LIMBURG

OOST VLAANDEREN

VLAAMS BRABANT

WEST VLAANDEREN


HENEGOUWEN

LUIK

LUXEMBURG

NAMEN

WAALS BRABANT

DUITSLAND

G.H.D. LUXEMBURG

NEDERLAND

Mountainbikers kunnen zich opnieuw helemaal uitleven op aarden heuvels van Poggioroute

Bron: hln.be

21-04-2019 - Koekelare - Op vraag van mountainbikeclub De Plummestampers liet het gemeentebestuur enkele aarden heuvels in het sportpark in ere herstellen. Daardoor kent de bekende Poggioroute een uitdagend stukje.


Afb.: Ⓒ Benny Proot - Vooral voor jonge sporters vormen de hellingen een uitdaging

De Plummestampers bestaat zo’n negen jaar en willen de mountainbikesport in de kijker plaatsen, voor jong en oud. De club was dan ook vragende partij om de heuvels in het sportpark langs de Belhuttebaan te herstellen. “Na de winterperiode waren er duidelijke sporen in getrokken en eigenlijk waren de hellingen geen uitdaging meer. Je fietste er gewoon op en weer af”, vertelt Franky Staelens van de vereniging. “Als lid van de sportraad heb ik de kwestie aangekaart bij de gemeente. Met een kleine inspanning werd hier nu een uitdagend stukje parcours in ere hersteld".


Vooral voor jonge mountainbikers vraagt het toch wat behendigheid en technische vaardigheid om het stukje probleemloos en correct af te leggen.” Sportschepen Jan Lievens (Open Vld) bevestigt. “De hellingen waren in slechte staat en verdienden de nodige aandacht. Met al bij al beperkte middelen hebben we hier toch iets moois kunnen creëren.” De heuvels maken deel uit van de bekende Poggioroute, een mountainbikeparcours van ruim 40 kilometer in en rond Koekelare.

Ontdek hier de MTB-route in Koekelare.


Afb.: Ⓒ Benny Proot - Franky Staelens van de Plummestampers met wielrenner Jorrit Steen en kraanman Michel SteenBron: hln.be