HOME

ANTWERPEN

LIMBURG

OOST VLAANDEREN

VLAAMS BRABANT

WEST VLAANDEREN


HENEGOUWEN

LUIK

LUXEMBURG

NAMEN

WAALS BRABANT

DUITSLAND

G.H.D. LUXEMBURG

NEDERLAND

Kriereroute is Avelgems eerste permanente mountainbikeroute

Bron: nieuwsblad.be - (pma)

13-05-2019 - AVELGEM - De Kriereroute, vernoemd naar de Krierecrossers, is de eerste permanente mountainbikeroute in Avelgem. De route is goed voor een tocht van 47 kilometer met haalbare hindernissen.


Afb.: Ⓒ pma - De eerste mountainbikers wagen zich aan de 45 kilometer lange Kriereroute door Avelgem en omstreken.

Avelgem heeft een permanente mountainbikeroute, De Kriereroute. Deze route kwam tot stand dankzij een samenwerkingsverband tussen Sport Vlaanderen, Westtoer, mountainbikeclub De Krierecrossers en de gemeentelijke sportdienst.De route start aan sportcentrum Ter Muncken waar ook kleedkamers en doucheruimtes zijn. De bewegwijzerde tocht is 45 kilometer lang waarvan 47 procent op onverharde paden. Het is een makkelijk te rijden mountainbikeroute, de algemene moeilijkheidsgraad haalt drie op vijf. Via verbindingsroutes kan ook aangesloten worden op andere mountainbikeroutes in de regio zoals die van Zwevegem, de Boerhovenroute en de route van Kluisbergen.

Mountainbikeclub De Krierecrossers neemt het peterschap van de route op zich, wat betekent dat zij regelmatig de bewegwijzering en de staat van de route zullen controleren en problemen signaleren aan de gemeentelijke sportdienst. De route werd officieel ingereden, voor de gelegenheid in de regen.

Bron: nieuwsblad.be - (pma)

Ontdek de routes in West Vlaanderen hier.