HOME

ANTWERPEN

LIMBURG

OOST VLAANDEREN

VLAAMS BRABANT

WEST VLAANDEREN


HENEGOUWEN

LUIK

LUXEMBURG

NAMEN

WAALS BRABANT

DUITSLAND

G.H.D. LUXEMBURG

NEDERLAND

Cycling Vlaanderen opent gloednieuw MTB/cyclocross-parcours in Blaarmeersen

Bron: hln.be

24-10-2019 - In functie van de opleiding van een nieuwe generatie veldrijders opende Cycling Vlaanderen woensdagnamiddag een nieuw veldritparcours aan de Blaarmeersen (Gent).


Afb.: Ⓒ Wannes Nimmegeers - Steile afdalingen maken deel uit van het nieuwe parcours.Voor de officiële opening had Cycling Vlaanderen nationaal bondscoach veldrijden Sven Vanthourenhout en Dirk Ongena, coach van het Cycling Vlaanderen Team U23 opgetrommeld. Zij organiseerden een training voor veldrijders- en mountainbikers. Cycling Vlaanderen vroeg en kreeg de toestemming van de stad om een stukje van de Blaarmeersen om te bouwen tot een veldritparcours.


Afb.: Ⓒ Wannes Nimmegeers - Sven Vanthourenhout en Dirk Ongena openen samen met de jonge renners het nieuwe veldritparcours in de Blaarmeersen.

De omloop is ongeveer één kilometer lang en heeft alles wat een huidig parcours zo uitdagend maakt. Trappen, korte bochten, snelle stroken, balkjes, steile afdalingen, ... De ideale trainingslocatie voor jong en oud”, zegt Frank Glorieux, ceo van Cycling Vlaanderen. “Er is in Vlaanderen grote nood aan veilige en technisch hoogstaande omlopen om een nieuwe generatie veldrijders op te leiden. Zeker in Oost-Vlaanderen is de nood hoog, want hier situeren zich slechts twee van de dertien vaste veldritparcours.


Afb.: Ⓒ Wannes Nimmegeers - Nieuw parcours op de Blaarmeersen in Gent.
Afb.: Ⓒ Wannes Nimmegeers - De jonge renners nemen het nieuwe parcours in gebruik.Bron: hln.be