HOME

ANTWERPEN

LIMBURG

OOST VLAANDEREN

VLAAMS BRABANT

WEST VLAANDEREN


HENEGOUWEN

LUIK

LUXEMBURG

NAMEN

WAALS BRABANT

DUITSLAND

G.H.D. LUXEMBURG

NEDERLAND

Acht redenen om te fietsen in de herfst

Bron: redbull.com - Geschreven door Red Bull Belgium

Herfst! Het ideale moment dus, om je fiets van stal te halen. Hieronder acht keer waarom.

22-09-2019 - Het is weer herfst, maar dat is geen excuus om niet te gaan fietsen! Waarom? Simpel! De herfst is de mooiste periode van het jaar om nieuwe paadjes te ontdekken en je skills bij te schaven. Dus treur niet dat de zomer opnieuw voorbij is, en geniet van het idee dat je heerlijk kan shredden met je tweewieler.


Afb.: Ⓒ Jimmy Svensson

1. Niets gaat boven de herfstkleuren

Wanneer de groene bladeren verdwijnen en je vertrouwde routes baden in oranje, gouden en rode tinten, wordt die fiets van stal halen plots een heus spektakel.


Afb.: Ⓒ MICHAEL TÆRSBØL JEPSEN / RED BULL CONTENT POOL - Herfstexplosie

2. Race tegen het zonlicht

De dagen worden korter. De laatste zonnestralen luiden de race naar huis in. Fiets in tegen de zonsondergang en geniet van de avond die valt.


Afb.: Ⓒ CHRISTOPHE MARGOT/RED BULL CONTENT POOL - Verduistering3. Night rides

Werk eerst je favoriete, steile stukjes af en eindig met de gemakkelijke paadjes wanneer het donker wordt. Ze zullen ruwer aanvoelen dan dat je je herinnert!


Afb.: Ⓒ MANFRED STROMBERG / LUPINE - Nachtritje

4. Alleen voor jou

De wielerkneusjes kruipen op de rollen in hun saaie garages, om zoveel mogelijk kilometers te malen. De kinderen zitten op school en veel mensen nog op de trein en de bus naar huis. De leukste paadjes zijn dus voor jou alleen.


Afb.: Ⓒ CHRISTOPH LAUE5. De bekende routes? Ook helemaal voor jou.

In de zomer zijn alle legendarische routes gewoon een nachtmerrie. Duik maar eens de Vlaamse Ardennnen in voor een beklimming van de Oude Kwaremont, of de Koppenberg. En dan spreken we nog niet over de mooie authentieke cafeetjes die stampvol zitten. In de herfst is het veeeeeel rustiger fietsen.


Afb.: Ⓒ JAN KASL / RED BULL CONTENT POOL - De pracht van herfstbladeren

6. Nieuw materiaal en koopjes!

Ampers renners te bespeuren op de gewone weg. Maar de herfst is wel de periode van het jaar waarin constructeurs hun nieuwe modellen aankondigen. Fietswinkels vullen zich met nieuwe modellen, het perfecte moment om een koopje te doen. Naar de fietswinkel!


Afb.: Ⓒ MARV WATSON/RED BULL CONTENT POOL - Kaleidoscoop van kleuren7. Perfecte paadjes

De temperatuur mag dan wel laag zijn, je kan niet ontkennen dat alles er perfect bijligt. De paden zijn intens bereden in de zomer, waardoor je nu een perfecte trail hebt!


Afb.: Ⓒ STEPHANE CANDE´ / RED BULL CONTENT POOL - Het laatste alpinelicht alvorens de sneeuw komt

8. Waarom zou de koude je stoppen?

Wat is er triester dan een fiets die maanden in de garage staat? Volledig onder het stof en spinnenwebben. Laat je fiets van de modder proeven! Je kan hem altijd proper maken en je huid kan wel tegen wat modder en koud water.

En nu is het nu aan jou, so get out and ride!

Bron: redbull.com - Geschreven door Red Bull Belgium