HOME

ANTWERPEN

LIMBURG

OOST VLAANDEREN

VLAAMS BRABANT

WEST VLAANDEREN


HENEGOUWEN

LUIK

LUXEMBURG

NAMEN

WAALS BRABANT

DUITSLAND

G.H.D. LUXEMBURG

NEDERLAND

Vier parcours voor BMX'ers en mountainbikers in Kattevennen (Genk)

Sport Vlaanderen geeft verwaarloosde terreinen nieuwe invulling.25-11-2018 - Sport Vlaanderen gaat in het recreatieoord Kattevennen vier verschillende mountainbikeparcours aanleggen van in totaal bijna 6000 m². Dat is meteen ook een oplossing voor de sportterreinen die er al jaren vewaarloosd bij liggen. Het nieuwe terrein zal voor iedereen gratis toegankelijk zijn.


Foto: © Chris Nelis
De sportterreinen die er al jaren verwaarloosd bijliggen, worden binnenkort omgevormd tot vier oefenterreinen voor BMX'ers en mountainbikers


De aanleg van de vier parcours kadert in het masterplan van Sport Vlaanderen om sport in de breedte te promoten. Dat betekent dat ze ook plaats bieden aan initiatie en het aanleren - al dan niet in sportkampen en klassen - van BMX- en mountainbike technieken.

Elk parcours heeft eigen hindernistypes en combinaties. Zo wordt het eerste terrein een initiatie parcours met houten hindernissen, voorzien van een pumptrack, zeg maar een golvende korte baan die toelaat verschillende technieken aan te leren.

Zowel de pumptrack als de toegangsweg is voorzien in bruin asfalt. Het terrein is 1700 m². Het B-terrein is nagenoeg even groot. Ook daar is er een initiatieparcours met verschillende houten hindernissen maar is het pad uitgewerkt op de bestaande bosgrond. Terrein B zal ook een rechtstreekse verbinding krijgen met terrein C. Daar zijn, net zoals op het D-terrein, dan weer andere typen van houten hindernissen. Op beide terreinen wordt bestaande bosgrond als pad gebruikt. Het C-terrein is ook 1700 m² groot. Het D-terrein ruim 600 m².


Voor iedereen toegankelijk

De stad Genk is lovend over het project. "De parcours sluiten perfect aan op de visie voor het domein Kattevennen". zegt burgemeester Wim Dries (CD&V). "Binnen de toegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen worden immers natuur gebonden sporten aangeboden die aansluiten op het avontuurlijk beleven en verkennen van het park. Om maximaal aan te sluiten op de mastervisie voor Kattevennen moet alles worden uitgevoerd zonder afbakeningen of omheiningen. Daardoor krijg je niet alleen een maximale integratie in de natuur, maar maak je het meteen ook toegankelijk voor individuele sportbeoefenaars en niet alleen voor de groepen van Sport Vlaanderen. Wel vragen we dat er voldoende aandacht gaat naar faciliteiten zoals een stalling voor fietsen. Daarnaast moet er ook een duidelijke signalisatie aangebracht worden die ook in de lijn ligt van de rest van de signalisatie in het recreatieoord".

Verwacht wordt dat de parcours nog voor komende zomer in gebruik genomen kunnen worden.

Auteur/Bron: Chris Nelis - nieuwsblad.be

Bekijk hier de reeds bestaande routes in Genk.