HOME

ANTWERPEN

LIMBURG

OOST VLAANDEREN

VLAAMS BRABANT

WEST VLAANDEREN


HENEGOUWEN

LUIK

LUXEMBURG

NAMEN

WAALS BRABANT

DUITSLAND

G.H.D. LUXEMBURG

NEDERLAND

Vernielingen aan MTB-route blijven een probleem

03-04-2018 - Mountainbikeclub Discovery uit Landgraaf onderhoudt met een groep vrijwilligers 72 km mountainbikeroute in Parkstad. De club wordt al geruime tijd geconfronteerd met vernielingen aan de MTB-route op het gedeelte dat door Landgraaf gaat. Het achterhalen van de veroorzaker van de vernielingen is zeer lastig. Wij kunnen daarbij uw hulp hard gebruiken.


Afb.: landgraaf.nlWat houden de vernielingen in?

De vernielingen vinden plaats op de route die door het Eikenbos, via Hulsbosch, Hopel en Strijthagen, tot aan de Winselerhof loopt. De vernielingen bestaan vooral uit het vernielen van de routepaaltjes (50 stuks). Plaatjes worden van de paaltjes gesloopt of met verf beklad. Nu zijn zelfs 5 grotere paaltjes helemaal uit de grond getrokken en verdwenen. Regelmatig vinden zij bomen op de route. Buiten het feit dat dit handen vol geld, energie en tijd kost om te herstellen is het voor de gebruikers van de route ook nog eens levensgevaarlijk.

Wat hebben zij zelf al gedaan?

De Mountainbikeclub heeft, ook naar aanleiding van eerdere vernielingen, aangifte gedaan bij de politie en aandacht voor het probleem gevraagd via de lokale media. Het heeft het probleem niet opgelost. Onlangs hebben leden met wandelaars in genoemde bossen gesproken. Ook hebben zij IVN en bosbeheer Landgraaf benaderd.

Wat kunt u betekenen?

Wij vragen u om een oogje in het zeil te houden als u in dit buitengebied verblijft. Eventuele gebeurtenissen of raar gedrag van bepaalde personen kunt u bij ons melden. Stuur een mail naar gemeente@landgraaf.nl ter attentie van Openbare Orde en Veiligheid. Een melding telefonisch doorgeven kan via telefoonnummer 14 045.

Ook kunt u een melding doorgeven bij de politie (tel. 0900-8844) of de Mountainbikeclub zelf (mailadres: info@mtbclub-discovery.nl). Zij willen graag in gesprek komen met de persoon/personen die deze vernielingen moedwillig aanbrengen.

Bron: landgraaf.nl


Bekijk hier de MTB-routes in Parkstad Limburg, Nederland.