HOME

ANTWERPEN

LIMBURG

OOST VLAANDEREN

VLAAMS BRABANT

WEST VLAANDEREN


HENEGOUWEN

LUIK

LUXEMBURG

NAMEN

WAALS BRABANT

DUITSLAND

G.H.D. LUXEMBURG

NEDERLAND

Sanering Kleiputten Terhagen: Steun het voorstel om er een MTB-parcours te bouwen

07-06-2018 - Eén van de enige, spannende en technisch veeleisende MTB parcours in Vlaanderen dreigt te verdwijnen door een bodem sanering. Het gaat om het on-officiële parcours in Terhagen/Rumst (Antwerpen). De sanering is onherroepelijk maar door volks-participatie is het nog mogelijk om daar een parcours te behouden. Echter alle pistes van inbreng blijven open, dus ook voor een natuurgolfterrein, een kinderboerderij, een ontoegankelijk zoveelste natuurreservaat,…
Het vraagt wel wat registratie maar door onderstaand voorstel te steunen laat je je stem horen en kunnen we hopelijk daar blijven biken.


Afb.: kleiputtenterhagen.beVoorstel: Uitdagend mountainbike parcours voor diverse niveaus

Voorstel om met de ontwerpers eerst het huidige (vrijwilig) uitgepijlde parcours een keer af te wandelen. Zodoende krijgen diegene die fysisch nog niet dit parcours hebben gereden/bewandeld een idee van wat een mountainbiker verwacht. Het huidige parcours is namelijk één om duimen en vingers bij af te likken. Technisch uitdagend met mooie stukken natuur. Het uitgepijlde parcours dat zich momenteel in de Schorre bevindt is ook een mooi voorbeeld. Veel draaien/keren, hoogteverschillen, natuurlijke hindernissen,... kortom geen biljartvlak grasplein met een grindweg erdoor. Hetgeen we nu voor handen hebben, vind je nergens anders in de wijde omtrek. Eventueel zelfs een aansluiting maken met het officiële Schorre parcours.

Steun het voorstel op: kleiputtenterhagen.be


Bekijk hier de MTB-route in Boom - Terhagen.