HOME

ANTWERPEN

LIMBURG

OOST VLAANDEREN

VLAAMS BRABANT

WEST VLAANDEREN


HENEGOUWEN

LUIK

LUXEMBURG

NAMEN

WAALS BRABANT

DUITSLAND

G.H.D. LUXEMBURG

NEDERLAND

Ronde Van Vlaanderen Offroad

19-08-2018 - De Ronde van Vlaanderen, dat is de voorjaarse koershoogmis door de Vlaamse Ardennen, met zijn korte nijdige bergjes en zijn boenkende kasseien. Op de weg. Maar vanaf nu kan je ook van de RVV genieten op je mountainbike of gravelfiets. De RVV goes off-road!


Afb.: sport.be


Op zaterdag 6 oktober duiken we de bossen, velden en flanken van de Vlaamse Ardennen in met de Ronde van Vlaanderen Off-Road. Verwacht je aan het echte Ronde van Vlaanderen gevoel, maar dan net iets anders!We kiezen voor een parcours dat zowel geschikt is voor gravel- als mountainbikes en bol staat van de RVV-geschiedenis. Geen paniek voor de MTB’ers; jullie krijgen meer dan eens een technisch ommetje...


O.a. Koppenberg, Oude Kwaremont en Paterberg doe je off-road, maar ook het echte kasseigevoel ontbreekt niet. Daarnaast sturen we je langs enkele exclusieve stukken natuur, bos en veld. Steeds met de RVV als kapstok.

Voor elke deelname schenken we 1 euro aan het Agentschap Natuur en Bos. Hiermee zullen bijkomende investeringen in de prachtige bossen van de Vlaamse Ardennen gebeuren. Zo kan je blijven genieten van de natuur in onder andere het Kluisbos, Muziekbos en Koppenbergbos.

Starten doen we aan recreatieoord Kluisbos, in Kluisbergen. Daar heb je de keuze uit 30, 50 of 80 km.

Neem je deel aan de 80 km? Dan kan je zelfs kiezen voor een gechronometreerde massastart, maar wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!


Parcours

Het parcours van de Ronde van Vlaanderen Off-Road combineert “the best of both worlds”, iconische (kassei)hellingen en verborgen off-road alternatieven van echte RVV-monumenten. Op je tocht van 30, 50 of 80 km herontdek je onder andere de Koppenberg, Hotond en Oude Kwaremont langs het bos of in het veld. We zorgen ervoor dat zowel de echte mountainbikers, als de gravelbikers, aan hun trekken komen, met op bepaalde plaatsen afzonderlijke parcours voor beide disciplines. Heb je het liever iets competitiever? Of heb je altijd al eens een groepsstart willen meemaken? Dat kan, want onze tocht van 80 km wordt ook aangeboden met tijdsopname en massastart aan de voet van Kluisberg!

Deelnamepakket

* Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
* Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
* Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met 6D sportvoeding - en drank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
* Technische bijstand
* Kadersticker met vermelding van hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
* Perfecte signalisatie op het parcours
* Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
* Koffie aangeboden voor de start
* Massage bij de finish
* Bike wash


Start, locatie, uren

SPORTHAL KLUISBOS
Poletsestraat 59
9690 Kluisbergen

6 oktober 2018

80 km (groepsstart): Inschrijvingen: 7u – 7u45, Start: 8u

80 km (vrije start): 8u – 10u30
50 km: 8u - 12u
30 km: 8u - 12u


Meer info: sport.be