HOME

ANTWERPEN

LIMBURG

OOST VLAANDEREN

VLAAMS BRABANT

WEST VLAANDEREN


HENEGOUWEN

LUIK

LUXEMBURG

NAMEN

WAALS BRABANT

DUITSLAND

G.H.D. LUXEMBURG

NEDERLAND

Mountainbiken in de Oostkantons

19-05-2018 - De Oostkantons behoren met hun in totaal 680 km lang trajectennet tot de grootste en de mooiste MTB-bestemmingen van Belgiƫ. De reusachtige woudvlakten in de Ardennen, de riviervalleien van de Warche, de Amel en de Our en het heuvelachtige natuurparklandschap zijn ideaal voor ontelbare uren fietsplezier.


Afb.: ostbelgien.eu

Een goede 400 hoogtemeters scheiden het hoogstgelegen punt aan het Signaal van Botrange (694 m) van het diepst gelegen punt in Ouren (+/- 300 m) aan de Drielandenhoek tussen Belgiƫ, Duitsland en Luxemburg. Zowel voor veeleisende MTB-toertochten als voor pleziertochten zonder gejaagdheid middenin een weelderige natuur, worden door het wegennet geboden. Mountainbikers kunnen hun route eenvoudig via de computer, app of smartphone met GPS plannen.

XC-vrienden kunnen aanspraak maken op 18 bewegwijzerde routes die door lokale kenners uit het trajectennet geselecteerd werden. MTB marathonrijders proberen de in totaal 190 km lange route van de Oostkantons. Ook Downhillers, Freeriders en 4crossers komen in de Bikeparks van Malmedy, St.Vith en Eupen helemaal aan hun trekken.

Events, georganiseerde toertochten en bike afspraken zijn er bijna elk weekend van maart tot november.

GO Eastbelgium APP: Google Play of Apple Store

MTB-tochten in in de Oostkantons

Van korte ritjes tot en met technisch en conditioneel zeer uitdagende routes
Een uitgebreid netwerk van bewegwijzerde fietsroutes doorkruist de Oostkantons, met name het zuiden van de streek. De totale afstand van de 18 routes tussen Baraque Michel en Ouren bedraagt 480 kilometer. Ze bieden talrijke alternatieven: van korte ritjes tot en met technisch en conditioneel zeer uitdagende routes. Elke route is ook op GPS beschikbaar.
Bekijk hier de MTB-routes in de Oostkantons.

Bikeparks in de Oostkantons

Downhill Trails met een hoog adrenalinegehalte
Op zoek naar de juiste kick met sprongen en steile curves of het verbeteren van uw fietstechniek? In de Oostkantons zijn er drie bikeparks. Voor Freeriders en Downhillers gaat het zeer snel in Bike Park Ferme Libert in Malmedy. Ook in St. Vith en Eupen zijn er speciaal voor mountainbikers de Downhill Trails met een hoog adrenalinegehalte.
Meer info

Geleide MTB-tochten en clubs

Beste tips voor een geslaagde tocht
Bikeguides kennen de omgeving en de etappes als hun binnenzak. Ze zorgen voor een vlotte tourplanning en duiden per groep de juiste moeilijkheidsgraad aan. Bovendien kennen ze de beste tips voor bij een welverdiende pauze. De fietsclubs in de Oostkantons hebben inside-information en kennen de geschikte etappes voor de verschillende uithoudingsgroepen.
Meer info

MTB-verhuur

Het hoeft niet altijd uw eigen fiets te zijn
Voor een fietsweekend of een geslaagde vakantie is het niet altijd nodig de eigen fiets mee te brengen. In de verhuurstations van de Oostkantons worden fietsen van hoogwaardige kwaliteit verhuurd. Natuurlijk is er ook een grote keuze aan fietsuitrusting: fietskleding, schoenen en veiligheidsuitrusting zoals een helm, handschoenen, bescherming en brillen.
Meer infoBron: ostbelgien.eu